Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde: Yukarı yönlü baskı devam ediyor

Dolar/TL, TL'deki değer kaybı ve Fed'in hızla faiz artıracağı ve ekonominin daralacağı endişelerine paralel olarak yükselişini sürdürdü.

Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde: Yukarı yönlü baskı devam ediyor

GERÇEK GÜNDEM - Dolarda yukarı yönlü baskı devam ederken faiz artırımına gitmeden TL'deki değer kaybını durdurmak ve enflasyonu yavaşlatmak isteyen ekonomi yönetiminin attığı adımlar, TL'nin değer kaybını engelleyici bir etkiye sahip olmadı.

Bu gelişmelerle birlikte ABD'nin Hazine tahvil getirileri Fed'in hızla faiz artıracağı ve ekonominin daralacağı endişelerine paralel olarak yükselerek en az 10 yılın zirvesine tırmandı.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Öte yandan piyasalarda artan dolar talebiyle dolar endeksi 105,2 ile yaklaşık 20 yılın zirvesine yükseldi.

DOLARDA SON DURUM

Söz konusu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 17,2620 liradan alınan dolar 17,27 liradan satılıyor. 18,03 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,0200 lira olarak belirlendi.

Dün, doların satış fiyatı 17,2510 lira, avronun satış fiyatı ise 17,9930 lira olmuştu.

GÖZLER ABD'DE

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ZEW endeksleri, İngiltere'de işsizlik ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirterek, yarın açıklanacak Fed'in faiz kararına kadar piyasalarda oynaklığın devam edebileceğini kaydetti.

Etiketler
Dolar Faiz Para