DEVA Partisi'nden, Kavcıoğlu'na enflasyon göndermesi: Ya tutarsa

DEVA Partisi, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıkladığı enflasyon tahminine ilişkin tutarsızlığı paylaştı.

DEVA Partisi'nden, Kavcıoğlu'na enflasyon göndermesi: Ya tutarsa

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın üçüncü enflasyon raporuna ilişkin sunum yaptı.

Yıl sonu enflasyon tahminine ilişkin açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, "2022 yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık güncellemeyle yüzde 42,8’den yüzde 60,4’e; 2023 yıl sonu tahminimizi ise 6,3 puanlık bir güncelleme ile yüzde 12,9’dan yüzde 19,2’e yükselttik. Her iki yıl için başlangıç koşullarındaki güncelleme tahminler üzerinde sırasıyla 4,1 ve 4,4 puan kadar etkili oldu. Türk lirası cinsinden ithalat fiyatları ve gıda fiyatları varsayımlarındaki güncellemeler 2022 yılı enflasyon tahminlerini sırası ile 7,4 ve 3,0 puan kadar yukarı çekerken; 2023 yılı enflasyon tahminlerini 0,1 ve 1 puan yükseltti" dedi.

SÜREKLİ DEĞİŞEN RAKAMLARA YER VERİLDİ

Kavcıoğlu'nun açıklamalarının ardından DEVA Partisi sosyal medya hesabından yayımlanan video ile enflasyon tahminlerine ilişkin sürekli değişen rakamlara yer verildi.

28 Ocak 2022 tarihli enflasyon raporunu sunan Kavcıoğlu, yıl sonu tahminini yüzde 23,2 olarak açıklamıştı. Aradan geçen üç aylık sürecin ardından 28 Nisan 2022 tarihli enflasyon raporunu sunan Kavcıoğlu, bu defa yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 42,8 olarak açıkladı.

Son olarak bugün enflasyon raporunu sunan Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 60,4 olarak duyurdu.

"YA TUTARSA"

Konuya ilişkin DEVA Partisi tarafından yapılan paylaşımda, "Merkez Bankası’ndan Ya Tutarsa Enflasyon Raporu" başlığı altında enflasyon tahminine ilişkin tutarsızlığa dikkat çekildi.

DEVA Partisi tarafından yayımlanan video şöyle:

Etiketler
Merkez Bankası DEVA Partisi Enflasyon