'İş dünyasının şikayetleri kulağına giderse Erdoğan’ın çok kızacağını biliyorum'

Ekonomi yazarı Barış Soydan, "Bu politikayla AKP bir seçim daha kazanır mı bilmiyorum ama iş dünyasının şikayetleri kulağına giderse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok kızacağını biliyorum" görüşünü dile getirdi.

'İş dünyasının şikayetleri kulağına giderse Erdoğan’ın çok kızacağını biliyorum'

Halk TV yazarı Barış Soydan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun "Banka kredilerine ulaşmak zorlaştı. Türkiye’nin her il ve ilçesinden bankalara yönelik şikâyetler artıyor" şeklindeki ifadesini köşesine taşıdı.

"(...) Biraz araştırınca enflasyonla mücadele için politika faizini artıramayan ekonomi yönetiminin bankalar eliyle örtülü artırıma gittiğini öğrendim" diyen Soydan, şöyle devam etti:

"Enflasyonun daha da patlayıp yüzde 100’ü de aşmasından korkmuşlar. Bunu engellemek için kredileri biraz kısma kararı almışlar. Kamu bankaları artık kredi vermiyor. Özel bankalar da kredi faizlerini yükseltmiş.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu işte buna isyan ediyor.

İktidar partisi 2017 Başkalık Referandumu’na ve 2018 seçimlerine kredilerin gemi azıya aldığı bir ortamda gitmişti. Referandumun kıl payı kazanılmasında Kredi Garanti Fonu’nun desteğiyle o yıl açılan dev kredi paketinin büyük etkisi olduğu sır değil. Bu politikayla AKP bir seçim daha kazanır mı bilmiyorum ama iş dünyasının şikayetleri kulağına giderse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok kızacağını biliyorum.

TOBB’un istediği gibi kredi faizleri indirilir, kamu bankaları da gaza basarsa enflasyon yüzde 100’ü de geçer. Film de orada kopar. (...)"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Seçim