Dolarda gözler cuma gününe çevrildi: Yükseliş sürüyor

Enflasyon ve büyüme endişeleri devam ederken dolarda gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) cuma günü Jackson Hole'da yapacağı toplantıya çevrildi.

Dolarda gözler cuma gününe çevrildi: Yükseliş sürüyor

GERÇEK GÜNDEM - Piyasalarda, dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin resesyon korkularını tetiklemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısında yapacağı faiz artırım büyüklüğüne ilişkin belirsizliklerin artması ile hafta başından bu yana hakim olan negatif seyir devam ediyor.

Bu durum resesyon tehdidini güçlendirirken, enflasyon endişelerinin de hakimiyetini koruması ile gözler merkez bankalarının alacağı aksiyonlara ve cuma günü Fed'in Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda yapılacak değerlendirmelere çevrildi.

"İKİ PUAN DAHA ARTIRILMASI GERECEK"

Sempozyum öncesi açıklamalarda bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, en büyük korkusunun; Fed ve finansal piyasaların enflasyon baskısını küçümsemek olduğunu söyledi. Enflasyonu önlemek için beklenenden daha agresif faiz artışlarına ihtiyaç duyulduğunu savunan Kashkari, politika faizinin gelecek yıl sonuna kadar iki puan daha artırılması gerekeceğini ifade etti.

DOLARDA SON DURUM

Söz konusu gelişmelerle dolar/TL kurunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 13'e indirme kararı almasının ardından görülen 18,13 TL seviyesi yeniden test edildi.

"TEMKİNLİ SEYİR SÜRECEK"

Yatırımcı fiyatlamaları açısından merkez bankalarının alacağı aksiyonlar ve sözle yönlendirmelerin belirleyici olmaya devam ettiğini aktaran analistler, bu kapsamda Jackson Hole EKonomi Politikaları Sempozyumu öncesi temkinli seyrin sürebileceğini kaydetti.

Etiketler
Enflasyon Merkez Bankası