Birleşik Kamu İş'ten tepki: Sandık görevlileri üzerindeki baskı kaldırılsın

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık sandık görevlilerinin baskı nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Birleşik Kamu İş'ten tepki: Sandık görevlileri üzerindeki baskı kaldırılsın

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yazılı bir açıklama yaparak sandık görevlileri üzerindeki baskının son bulmasını istedi.

Balık tarafından yapılan açıklamada seçimin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen İstanbul kentindeki belirsizliğin seçimlere gölge düşürdüğü belirtildi.

Ekonomiye dikkat çekilen açıklamada "Hem yerel hem ulusal siyaset farkları maalesef ekonomik krizi gizlemiyor. Ülkede bir ekonomik kriz var ve üstü ne yapılırsa yapılsın örtülememektedir." denildi.

Açıklamada sandık görevlileri üzerindeki baskının son bulması istendi. Açıklamada, şunlar ifade edildi;

Bugün 31 Mart seçimleri için açıkça şunu belirtmek istiyoruz: Cumhuriyet ve demokrasinin olmazsa olmazı Milli iradedir ! Parlamenter demokratik sisteme dayanan Cumhuriyet yönetiminde seçilmiş kişi ülkeyi ya da seçildiği kenti yöneteceği belirtilir.

AKP iktidarı, 31 Mart seçimlerinde verileri işleyen ve sandıklarda görevli memurlar hakkında suçlayıcı ifadeler kullanması kabul edilemez.

İktidar, son dönemlerde yapılan seçimler üzerinde baskı ve korku oluşturmaktadır. Gerek sandıkta kamu emekçilerinin; gerekse ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu üyeleri üzerinde baskılar artarak devam etmektedir. Bu baskılar sonucunda tarafsız olan bu görevliler, görevini yapamaz hale gelmişlerdir.

Demokratik hukuk devletinde örneği görülmeyen bu uygulamaların, vatandaşlarımızın kullandığı oyun sonucunu etkilemekte ve toplum vicdanından kuşku ve soru işaretleri oluşturmaktadır.

Sandık başkanı ve siyasi parti görevlilerinden oluşan sandık kurulunun ortaklaşa ve ıslak imzalı sonuç tutanaklarına ve yurttaşlarımızın iradesine saygı duyulmasını bekliyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; siyasal iktidarı, demokrasinin kurallarına uymaya, demokrasiyi içine sindirmeye ve ülkemizin bugünü, yarını ve geleceği için sorumlu olmaya çağırıyoruz.