Türkiye’nin Asker Malzemeleri Alanında Gurur Kaynağı Raff Military Textile

2018 yılı ihracat rakamları ülkemizden yapılan toplam ihracatın 168 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Türkiye’nin Asker Malzemeleri Alanında Gurur Kaynağı Raff Military Textile

2018 yılı ihracat rakamları ülkemizden yapılan toplam ihracatın 168 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Geçen yıla göre %4,6 oranında düşen ithalat ise 223 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2018 yılının dış ticaret açığı ise 55 milyar dolar olarak ortaya çıktı.

Geçen yıla göre %7,1 oranında artan ihracat rakamlarına ve ithalatın %4,6 düşmesine rağmen ülkemizin dış ticaret açığı 55 milyar dolar olarak görünüyor. Bu rakam söz konusu olduğunda şöyle bir uyarlama yapabiliriz: Söz konusu olan 1 yıllık ticaret açığı ülkemizde kalsa ve yeni yatırımlarda kullanılsa, 50-100 bin kişiye iş imkanı sağlayan yeni fabrikalar açılabilir.

Askeri Tekstil ve İhraç Ürünleri

Yaklaşık yarım asırdır faaliyetlerini sürdüren Raff Military Textile firması, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri odaklı ihracat yapan ve askeri tekstil ürünleri konusunda uzmanlaşan bir Türk firması. İsminin İngilizce olarak yazılması da ihracat odaklı bir firma olarak çalışmasından kaynaklanıyor. Firmanın hedeflediği yeni bölge ise Latin Amerika ülkeleri olarak gösteriliyor.

Askeri tekstil ürünleri olarak anılan ürünlerin arasında askeri kıyafetler, tören kıyafetleri, kamuflaj üniforma gibi malzemeler bulunuyor. Raff Military Textile bu malzemelerin yanı sıra polis kıyafetleri, medikal ürünler (cerrah kıyafetleri vb.), itfaiyeci kıyafetleri gibi kurumsal tekstil ürünleri ve mataralar, kemerler, palaskalar, asker ve polis botları gibi kurumsal kıyafetler de üretiyor.

Firmanın faaliyet alanında bulunan ülkelerden örnek vermek gerekirse, Suudi Arabistan’daki askeri personel sayısı 250 bine yaklaşıyor. Bu rakama hastaneler, itfaiyeler vb. kurumlar eklendiğinde, rakam ikiye katlıyor. Dolayısıyla askeri tekstil alanında çalışan Türk firmaları tarafından bu ülkeye yapılabilecek askeri tekstil ürünü ihracatı milyar dolarları aşıyor. Sadece tek ülkeye yapılabilecek olan bu ihracat potansiyeli, Ortadoğu ülkelerinin tamamına yayılırsa onlarca milyar dolar olabilir. Bu rakamın büyüklüğünü de şöyle açıklayabiliriz: Toplam ihracatımız 168 milyar dolar ve en büyük ticaret partnerimiz olan AB ülkelerinin tamamına 84 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz.

Sonuç olarak tekstil alanında dünyanın öne çıkan ülkeleri arasında bulunan ve son yıllarda konumunu kaybetmeye başlayan ülkemizin askeri tekstil alanına önem vermesi gerektiği görülüyor. Raff Military Textile gibi öncü ve lider firmaların yolundan giderek ülkemize önemli miktarda döviz girdisi sağlanabilir. Sadece Ortadoğu ülkelerine yapılacak ihracat bile dış ticaret açığımızı kapatmak için yeterli olabilir. Kaldı ki dünyanın diğer ülkeleri hesaba katıldığında, dış ticaret dengesini sağlamakla kalmayıp, dış ticaret fazlası vereceğimiz günler de görebiliriz. Bilgi almak için hemen raff.com.tr web sayfasını ziyaret edin!

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Türkiye