Altın Fiyatlarında Ralli: İslam Memiş'ten Çok Konuşulacak Tahmin!

Altın fiyatları iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altında her ay rekor gelecek" dedi. İşte detaylar...

Altın Fiyatlarında Ralli: İslam Memiş'ten Çok Konuşulacak Tahmin!

FED faiz kararını açıkladı, altın fiyatları zincirini kırdı. İslam Memiş'ten altın fiyatlarına ilişkin ilk yorum geldi. İşte detaylar...

Altın Fiyatlarında Ralli: İslam Memiş'ten Çok Konuşulacak Tahmin! - Resim : 1

ABD Merkez Bankası FED dün akşam faiz oranlarını sabit bıraktığını duyurdu. ABD dolarının zayıflaması ve Hamas lideri Haniye’nin Tahran’da suikaste uğraması altın fiyatlarını destekledi. Ons altın 2 bin 484 dolara çıktı.

Altın Fiyatlarında Ralli: İslam Memiş'ten Çok Konuşulacak Tahmin! - Resim : 2

GRAM ALTIN NE KADAR?

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. Gram altın perşembe günü açılışı 2 bin 600 TL seviyelerinden başladı. Gram altın son olarak 17 Temmuz 2024 tarihinde 2 bin 642 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

HER AY YENİ BİR REKOR

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT'de FED kararını değerlendirerek "Fed'in Eylül ayı itibariyle faiz indirimlerinin kapısını aralamış oldu. Diğer önemli bir gerekçesi de doların uluslararası değeri. Doların değer kaybı, euronun da değer kaybetmesi bizim için önemli olacak” açıklamasını yaptı.

Memiş, altın için yaptığı değerlendirmesinde “Altın her ay yeni bir rekora doğru gidebilir gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.