Bakanlığın Hileli Listesindeydi: İzmirli Dev Şirket İflasın Pençesinde!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan Gürsüt Besicilik'in konkordato talebi, İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Kaynak: Haber Merkezi

Şirket, ekonomik zorluklar ve artan maliyetler nedeniyle iflas ve icra işlemlerine karşı korunma altına alındı.
Gürler Şirketler Grubu'nun kurucularından ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Kosat Gürler, şirketin ekonomik sıkıntılarını aşabilmek için konkordato başvurusu yaptı.

1 YIL KESİN MÜHLET VERİLDİ
İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Gürsüt Besicilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gürtepe Tarım ve Hayvancılık A.Ş., Progıda Süt Mamülleri ve Pazarlama A.Ş. ile Kosat Gürler için 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdi.
Karar kapsamında, şirketin üç kişilik bir konkordato heyeti tarafından denetleneceği ve alacaklıların alacaklarını bildirmeleri için çağrıda bulunulacağı duyuruldu.

BAKANLIĞIN SKANDAL LİSTESİNE GİRMİŞTİ
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit ve tağşiş listesinde ismi yer alan Gürsüt, süt ve süt ürünlerinde yapılan hileli işlemler nedeniyle dikkat çekmişti. Özellikle, Gürsüt'ün ürettiği tulum peynirinde yağ oranının olması gerekenden düşük çıkması, şirketin bu listeye dahil olmasına sebep olmuştu.
Gürler Grup, Türkiye genelindeki pek çok markette satışa sunulan Gürsüt peynirinin sahibi olup, yaklaşık 1800 kişiye istihdam sağlıyor.