İstifa Edecek mi? Mehmet Şimşek'ten Özgür Özel'e Jet Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğini iddia etti. Özel'in iddialarına Mehmet Şimşek'ten jet hızıyla yanıt geldi. Özel'in iddialarını yalanlayan Şimşek, "Görevimizin başındayız. Asılsız haberlere lütfen itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

İstifa Edecek mi? Mehmet Şimşek'ten Özgür Özel'e Jet Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğini öne sürdü.

Özel, "Mehmet Şimşek, istifa etmek istiyormuş. Ben ülke ülke geziyorum iğneyle kazıyorum onlar kürekle atıyorlar diyormuş. Mehmet Şimşek, istifa etmezsen hatırım kalır. Mehmet Şimşek güya istifa etmemek için zor duruyormuş. 'İğne ile kazıyorum, kürekle kapatıyorlar' diyormuş. Mehmet Efendi istifa etmezsen hatrım kalır. İstifa etsen ne yazar, etmesen ne yazar. Mehmet Efendinin iki yılda biriktirdiği 42.8 milyar doların 26 milyarını üç günde yakmışlar. Güya rasyonel politikaların takipçisinin topladığı 42 milyarının yüzde 60'ını İmamoğlu korkusundan üç gecede yedi bitirdi. İster istifa et, ister Tayyip Bey'e biat et" dedi.

'İTİBAR ETMEYİN'

Özel'in iddialarına Bakan Şimşek'ten yanıt geldi. İddiaları yalanlayan Şimşek, "Görevimizin başındayız. Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Asılsız haberlere lütfen itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de "Mehmet Şimşek, istifa etmek istiyormuş" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Söz konusu iddianın doğru olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddia edildiği gibi bir beyanının bulunmadığını açıklamıştır. Ekonomi programının hedeflerine ulaşabilmesi adına tüm yetkili kişi ve kurumlar, çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz."

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Mehmet Şimşek Özgür Özel