İzmirli Türk Devi İflas Bayrağını Çekti! Piyasalar Bu Haberle Sarsıldı
Ekonomide yaşanan durgunluk ve sıkı para politikalarının etkisiyle finansmana erişim giderek zorlaşırken, konkordato başvurusu yapan şirketlerin sayısı artıyor.
Kaynak: Haber Merkezi

Son olarak, Türkiye'nin önde gelen sülfür üreticilerinden Brimstone Kimya da mali darboğaz nedeniyle konkordato talebinde bulundu.
GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLDİ
İzmir merkezli faaliyet yürüten şirketin başvurusu üzerine Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi, Brimstone Kimya için geçici mühlet kararı verdi. Şirketin mali durumu ve borç ödeme kapasitesinin detaylı şekilde incelenmesi amacıyla üç kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Heyette, yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi Hakan Şarap, kimya yüksek mühendisi Şenay Çağıran ve Dr. Murat Şahin yer aldı. Komiser heyeti, firmanın mali yapısını denetleyerek sürecin sağlıklı ilerlemesini sağlayacak.
Geçtiğimiz günlerde tıbbi malzeme sektöründe faaliyet gösteren Türklab’ın da konkordato ilan etmesiyle birlikte, İzmir’de peş peşe yaşanan bu gelişmeler, reel sektördeki mali sıkıntıların derinleştiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekonomik baskılar altında mücadele eden firmalar, konkordato ile borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerine devam etmeyi hedefliyor

Firmanın konkordato talebinde şu ifadelere yer verildi:
Talep edenler EFE MÜNİP NURDOĞDU ve BRIMSTONE KİMYA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ vekili tarafından açılan konkordato talebi nedeniyle;
Mahkememizin 09/04/2025 tarihli ara kararı gereğince; 7101 sayılı Kanunun 15.maddesi ile değişik 2004 sayılı Kanunun 287/1 maddesi gereğince İİK'nun 286.maddesinde belirtilen belgelerin talep edenler yönünden mevcut olduğu tespit edildiğinden,
Aliağa Ticaret Sicil Müdürlüğünün 5856 sicil numarasında kayıtlı "BRIMSTONE KİMYA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ" ve "EFE MÜNİP NURDOĞDU(T.C.NO:56626558272)" haklarında 24/03/2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere GEÇİCİ MÜHLET KARARI verilmiş olup,
Talep edene yeminli mali müşavir bağımsız denetçi HAKAN ŞARAP, kimya yüksek mühendisi ŞENAY ÇAĞIRAN ve hukukçu Dr. MURAT ŞAHİN'in geçici konkordato komiserleri olarak görevlendirilmelerine karar verilmiştir.
Alacaklıların, işbu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 7 (yedi) günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri 7101 sayılı Kanunun 16.maddesi ile değişik 2004 sayılı Kanunun 288/2 maddesi gereğince ilan olunur.