Merakla Beklenen Rakam İçin Son Üç Ay: Asgari Ücret Zammı İçin Masada iki Oran Var

Yılın sona ermesine 3 ay kala gözler asgari ücret zammına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasının öncesinde masada 2 rakam konuşuluyor.

Merakla Beklenen Rakam İçin Son Üç Ay: Asgari Ücret Zammı İçin Masada iki Oran Var

Yılbaşına kısa bir süre kala, asgari ücretle çalışanların maaşlarına yapılacak zam merak konusu olmaya başladı. İktidar temmuzda ara zamma kapıları kapatarak boş geçerken, asgari ücretli beklentisini ocak ayına çevirdi.

Aralık ayı itibarıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması beklenirken zam oranına ilişkin ise masada iki tahmin var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın detaylarını anlattığı Orta Vadeli Program’a göre, yıl sonunda enflasyon tahmini yüzde 33’ten yüzde 41,5’e revize edilirken, asgari ücretlinin ocak ayı zammı beklentisi de arttı.

OVP NE DİYOR

OVP’de belirlenen hedeflere göre yıl sonunda yüzde 41,5 oranında bir zam beklenirken, uzmanların hesabına göre bu bu oranla asgari ücretin 24 bin TL’yi aşacağı konuşuluyor.

Öte yandan Merkez Bankası Katılımcı Anketine göre ise asgari ücrete yapılması beklenen zam yüzde 43 oldu. Aralıkta yalnızca enflasyonun baz alınmayacağını belirten uzmanlar, asgari ücretlinin talebi, işverenin talebi, büyük tahmini gibi unsurların da göz önünde bulundurulacağını düşünüyor.

Uzmanlar tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurduğunda yüzde 30’luk bir zam bekliyor. Zammın bu şekilde gelmesiyle 17 bin 2 TL'lik asgari ücretin 2025 yılında 22 bin TL’yi aşacağı bildiriliyor.

Etiketler
Asgari Ücret Zam Merkez Bankası Orta Vadeli Program