Seyyar Tezgahtan Dünya Pazarına! Şimdi 100 Ülkeye Satıyor, Kapış Kapış Alınıyor
Bursa'da seyyar tezgahta börek satarak gıda sektörüne adım atan Yüksel Aktaş, yıllar içinde işini büyüterek dev bir üretim tesisi kurdu. Bugün 10 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapan Aktaş, 100 ülkeye tatlı ihraç ediyor.
Kaynak: AA

Henüz 12 yaşında üç tekerlekli tezgahta su böreği ve baklava satarak sektöre giren Aktaş, 1983 yılında ilk dükkanını açtı. Zamanla işini büyüten girişimci, perakende satışların ardından üretim kapasitesini artırarak ihracata yöneldi. Bugün yaklaşık 200 çeşit baklava ve tatlı üreten Aktaş, 10 bin metrekarelik modern üretim tesisinde 200 kişiye istihdam sağlıyor.

İHRACATA ODAKLANAN TESİS KURULDU
Artan taleple birlikte mevcut tesisin yetersiz hale gelmesi üzerine yeni bir üretim merkezi kuran Aktaş, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde modern bir fabrika açtı. Üretim sürecinde el değmeden çalışan hamur yoğurma, açma, yağlama, dilimleme ve şerbetleme makineleriyle kapasiteyi artıran firma, dünya çapında büyüme hedefini sürdürüyor.
Başta Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya ve Fransa olmak üzere 100 ülkeye ihracat yapan Aktaş, dünya pazarında daha güçlü bir yer edinmeyi amaçlıyor. Yurt dışındaki gıda fuarlarına katılarak ürünlerini tanıttıklarını belirten Aktaş, ihracatın firmanın büyümesinde kilit rol oynadığını vurguladı.

GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Tesisi sadece üretim merkezi olarak değil, aynı zamanda bir gastronomi destinasyonu olarak tasarladıklarını belirten Aktaş, "Buraya turistler gelip üretim aşamalarını görebilecek. Türkiye’yi temsil eden bir tesis inşa ettik" dedi. Aynı zamanda Bursa Uluslararası Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Aktaş, turizm alanında da çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

RAMAZANDA BAKLAVAYA YOĞUN TALEP
Ramazan ayında tatlıya olan talebin arttığını belirten Aktaş, fıstıklı ve cevizli baklavanın ön plana çıktığını söyledi. Son dönemde soğuk baklava ve Sütlü Nuriye’nin de en çok tercih edilen tatlılar arasında yer aldığını dile getirdi.
Üretim tesisinde bir AR-GE merkezi de kurduklarını açıklayan Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi ile iş birliği yaparak, sıfırın altında 18 derecede bir yıl boyunca muhafaza edilebilen baklava ürettiklerini sözlerine ekledi.