Nesneden imgesel anlatıma uzanan ressam: Nilüfer Şasev Özbek
Nilüfer Şasev Özbek’in resim çalışmalarına bakıldığında ağırlıkla “jilet” objesinin imgesel anlatımının öne çıktığı görülmektedir.
Hatta, çalışmalarında jilet objesini kullanan, jiletin kendi yapısını koruyarak ona yeni anlamlar yükleyen, onu bir obje olmaktan çıkartan ender sanatçılardandır.
Sanatçı bu kendine has anlatım tarzını sadece resimlerine değil, seramik çalışmalarına da yansıtarak imgeler dünyasındaki yerini almıştır. Kesip atmayı değil, yaşamında karşılaştığı sorunlarda da “iyileştirmeyi”, “sağaltmayı” yöntem olarak tercih etmektedir sanatçı. Yapıtlarında, hayatın her alanında karşılaşılan görülen/görülmeyen “tehlikelere” dikkat çekerken, aslında bir yandan da “şiddet aracı” olan objeyi başka objelere dönüştürerek “oyun” oynamaktadır.
“Evet, evlerden sokaklara, sokaklardan kamusal alanlara yayılan bir şiddet/tehlike var ama bu sorun gizlenerek değil açığa çıkartılarak çözümlenebilir” demektedir Özbek. Eserlerindeki mesaj yalın ve nettir: “İyileştirmek istediğin hastalığı açığa çıkart!”. SANATÇININ DİĞER ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER: