Ne Omlet, Ne Haşlama... Yumurtanın En Sağlıklı Hali Bakın Neymiş

Bazı uzmanlar çiğ yumurtanın besin değerinin daha yüksek olduğunu savunurken, diğerleri haşlanmış veya omlet olarak tüketilmesinin daha sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtiyor. Ancak yumurtanın en sağlıklı hali meğer hiç biri değilmiş. Yumurtayı böyle tüketmek faydasını 2 katına çıkarıyor...

Ne Omlet, Ne Haşlama... Yumurtanın En Sağlıklı Hali Bakın Neymiş

Yumurta, lezzeti ve besleyici özellikleriyle dünya genelinde sıkça tercih edilen bir gıda maddesidir. Zengin protein, vitamin ve mineral içeriği sayesinde sağlıklı bir beslenme programında önemli bir besin olarak yer alır.

Ne Omlet, Ne Haşlama... Yumurtanın En Sağlıklı Hali Bakın Neymiş - Resim : 1

Yumurtanın nasıl hazırlandığı, besin değerini etkileyen önemli bir etkendir. Ancak, yumurtanın en faydalı şekilde nasıl tüketileceği konusunda uzmanların farklı görüşleri bulunuyor. Bazı uzmanlar çiğ yumurtanın besin değerinin daha yüksek olduğunu savunurken, diğerleri haşlanmış veya omlet olarak tüketilmesinin daha sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtiyor.

Ne Omlet, Ne Haşlama... Yumurtanın En Sağlıklı Hali Bakın Neymiş - Resim : 2

Ancak, uzmanlar yumurtayı böyle tüketmenin faydasını 2 katına çıkarttığını açıkladı. Uzmanlar fırında pişirilmiş yumurtaların en sağlıklı yumurta olduğunu beliterek tartışmalara noktayı koydu.
Fırında pişirme, yumurtanın besin değerini artırırken aynı zamanda doğal tatlarını korumasını sağlıyor.

Ne Omlet, Ne Haşlama... Yumurtanın En Sağlıklı Hali Bakın Neymiş - Resim : 3

Diğer pişirme yöntemlerine kıyasla, aşırı yağ kullanımı gerektirmediği için daha sağlıklı bir seçenek sunuyor. Ayrıca, yumurtaların farklı malzemelerle zenginleştirilmesine olanak tanıyarak lezzeti de artırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Yumurta