Uyku Kalitesini Artıran Mucizevi İçecek: Japonlar Su Gibi İçiyor

Japonya’daki Shizuoka Merkezi Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, matcha yeşil çayının yaşlı bireylerde uyku kalitesini ve bilişsel işlevleri iyileştirdiğini ortaya koydu. 100 yaşlı gönüllünün katıldığı bu çalışma, matcha çayının sağlık üzerindeki etkilerine dair çarpıcı sonuçlar sundu.

Uyku Kalitesini Artıran Mucizevi İçecek: Japonlar Su Gibi İçiyor

Araştırmada, yaşlı gönüllüler iki gruba ayrıldı. Birinci grup, 2 gram matcha tozu içeren kapsüller tüketirken, ikinci grup vitamin kapsülleri aldı. Bir yıl süren bu deneyin sonunda, matcha tozu kullanan katılımcıların beyin fonksiyonlarında ve uyku kalitesinde belirgin bir iyileşme olduğu gözlemlendi. Özellikle hafıza kaybı ve bilişsel işlev bozukluğu yaşayan bireylerde önemli derecede olumlu gelişmeler kaydedildi.

Uyku Kalitesini Artıran Mucizevi İçecek: Japonlar Su Gibi İçiyor - Resim : 1

MATCHA ÇAYI HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Matcha çayı, yılda yalnızca bir kez elle hasat edilir.
Normal yeşil çaya kıyasla 137 kat daha fazla antioksidan bileşik içerir.
Fiziksel dayanıklılığı %35 oranında artırır.
Matcha çayı, serbest radikalleri nötralize eden güçlü antioksidanlar olan kateşinler içerdiğinden, kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Ayrıca, Japon rahipler meditasyon sırasında sakinleşmek ve konsantrasyonu artırmak amacıyla matcha tüketir. İçeriğindeki L-Theanine amino asidi, gevşemeye katkı sağlarken uyuşukluk ya da sinirlilik yapmadan zihin açıklığı sağlar.

Uyku Kalitesini Artıran Mucizevi İçecek: Japonlar Su Gibi İçiyor - Resim : 2

Matcha, sadece içecek olarak değil, aynı zamanda tatlılar ve çeşitli yiyeceklerin hazırlanmasında doğal bir renklendirici olarak da kullanılır. Çikolatadan dondurmaya kadar birçok ürüne tat ve renk katarak mutfaklarda da kendine yer bulur.

Kaynak: Haber Merkezi