Kuran kursları tatil edildi mi? Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kuran kurslarımız iki hafta süreyle tatil edilmiştir." dedi.

Kuran kursları tatil edildi mi? Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs'e (Kovid-19) karşı aldıkları önlemleri açıkladı.

Son dakika haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs nedeniyle Kuran kurslarının 2 hafta tatil edildiğini açıkladı.

Ayrıca, MEB tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında ülke genelinde bu hafta sonu yapılacak dersler iptal edildi.

Ali Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Virüs konusunda bilgilendirilmiş ve uzman tabiplerimizce bilinçlendirilmişlerdir. Mekke ve Medine'de bulunan tüm otellerimizde temizlik hususunda azami gayret gösterilmesi konusunda yetkililerin dikkatleri çekilmiş, gerekli yerlere el temizleme sıvıları konulmuştur. Vatandaşlarımızın konakladıkları tüm otellere Sağlık Bakanlığı'nda hazırlanmış afişler asılmış, broşürler bütün umrecilerimize dağıtılmıştır. Havaalanlarına da broşürler dağıtılmıştır.

27.02.2020 tarihinde Suudi Arabistan tarafından umre ziyareti için ülkeye girişleri geçici olarak durdurulmuş olup, bu tarihten sonra umrecilerimizin sağlıklı şekilde ülkelerine ulaşmaları için gerekli koordinasyonlar devam etmektedir.

Umreden dönen vatandaşlarımız, 14 ün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. Halen Türsaba bağlı şirketler de dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunuyor. 15 Mart itibariyle tamamı ülkemize dönmüş olacaktır.

Yurt dışı teşkilatlarımız tıpkı yurt içi teşkilatlarımzı gibi bilgilendirilmişlerdir. Bu bağlamda başkanlığımızın hizmet yürüttüğü ülkelerde vakit ve cuma namazları başta olmak üzere cemaatle gerçekleştirilen ibadetler konusunda yerel makamlar tarafından açıklanan tüm önleyici tedbirlere riayet edilmesi ve bu önlemlerin üye derneklere ve cemaate duyurulması, camilerimizde hijyen kurallarına dikkat etmesi talep edilmiştir.

Yurt dışı teşkilatımızda görev yapan personelin zorunlu olmadıkça görev bölgesinden ayrılmamaları, özellikle salgından etkilenen bölgelere seyahat etmemeleri emredilmiştir.

Yurt dışımızdan ülkemize misafir öğrenci getirmeye dayalı değerler eğitimi,

"Kur'an kurslarımız 16 Mart'tan 29 Mart'a kadar iki hafta süreyle tatil edilmiştir."



Etiketler
Koronavirüs Türkiye