Kritik isimden çok çarpıcı MOBESE uyarısı

FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ediyor.

Kritik isimden çok çarpıcı MOBESE uyarısı

Odatv- Basri Aktepe, 15 Temmuz’a kadar istihbaratın en tepe isimlerinden birisiydi. Darbe girişimi sonra görevinden alındı. Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya devam ediyor.

2000’li yılların başında, Fethullahçı çetenin temizlenmesi için mücadele eden Adil Serdar Saçan, 28 Mayıs’ta, mahkemede Aktepe hakkında tanıklık yaptı. Saçan, yıllar önce yaptığı tespitleri mahkemede de söyledi. Aktepe’nin FETÖ’nün “altın neslin”den ve teknik takip izleme sorumlusu olduğunu söyledi, MOBESE sisteminin isminin B’si olduğunu, mor beyin ve devlet arşivinin yurtdışına çıkaran grubun lideri olduğunu anlattı.

MOBESE’YE SERVİS SAĞLAYAN ŞİRKET

Adil Serdar Saçan, mahkemede yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

Saçan, 2000’lerin başında DGM’den aldıkları izin gereğince FETÖ üyesi olması nedeni ile telefonunun dinlenmesi için Nuh Mete Yüksel’e resmi yazı yazarak talepte bulunduğunu anlattı, MOBESE’ye servis sağlayan şirketin değişmediğini ve hala FETÖ’yle ilişkili olabileceğini belirtti, bu şirketin çok fazla ihale aldığını, MOBESE ile ordu komutanlıkları, siyasilerin evleri gibi stratejik noktaları izleyip istihbarat topladıklarını söyledi.

Etiketler
FETÖ Soruşturma