Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'sokağa çıkma yasağı ve Süleyman Soylu' yanıtı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağının yanlış uygulandığı, salgın çalışmalarının zarar gördüğü gerekçesiyle istifa ettiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tartıştığı iddialarına yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hafta sonu getirilen sokağa çıkma yasağı, Süleyman Soylu'nun istifası hakkında değerlendirmelerde bulundu ve sokağa çıkma yasağında testlerin nasıl yapıldığını açıkladı.

Fahrettin Koca'nın cuma gecesi yaşananlar nedeniyle istifanın eşiğine geldiği iddia edilmişti.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Bilim kurulu her zaman üzerinde durduğu izolasyonun ve hareketli ortamın minimalize edilmesi şeklinde oldu.

Bu anlamda hareketliliği azaltan, teması azaltan, izolasyonu hedefleyen her türlü yaklaşım zaten bilim kurulunun istediği ve talep ettiği bir durum.

Dolayısıyla amaca hizmet eden bir durum. Bu anlamda bir sorun yok. Sonuçlarıyla ilgili, biz bütün rakamları şeffaf bir şekilde her gün sizlere aktarıyoruz. Kamuoyu biliyor. Hepimiz önümüzdeki günlerde, bu sonuçları birlikte görmüş olacağız.

Biz vatandaşımıza test için şu merkeze gidin demiyoruz. Vatandaşımıza testi yaparken bulunduğu ortamda o numuneyi alıyoruz. Numuneyi alan hastaneler oluyor. Hastanelerden merkezlere sevkte sorun yoktu. Sağlık kurumlarının bu anlamda bir kısıtlaması söz konusu değildi.

Cuma günü yaşananlarla ilgili benim farklı bir şey söylemem gerekmiyor. Cuma günü alınan karar hükümetin bir kararı.ve özellikle Sayın İçişleri Bakanımız ile hem deprem hem korona mücadelesinde bu dönemde birlikte mücadele arkadaşlığı yaptık. Ben, perşembe günü de görüştüm, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günü de görüştüm. O günle ilgili de sayın Süleyman Bey gerekli açıklamaları kamuoyuna şeffaf bir şekilde yaptı. Benim buna ilave edecek herhangi bir sözümün olmadığını söylemek istiyorum.

İSTİFA İDDİALARI HAKKINDA

Bu iddiaların doğru olmadığının altını özellikle çizmek istiyorum. Vatandaşımız dünyanın bu kadar önemli gördüğü, dünyayı bu kadar etkileyen, dolayısıyla Türkiye'yi etkileyen bu salgında bizlerin salgınla mücadeleye odaklanmamızı bekliyor. Şu dönemde bütün kabine arkadaşlarım dahil olmak üzere cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz bu salgınla mücadeleye, 1 milyon 100 bin kişiye yakın sağlık ordumuzla kendimizi adamış durumdayız. Başka bir gündemimizin olmadığını, olmayacağını söylemek istiyorum.

RAMAZAN'DA VİRÜS GÜNDEMİMİZDEN ÇIKACAK MI?

Bunun için şu an bir tahminde bulunabiliriz ama kesin ifade kullanmak doğru olmaz. Tabloda da görüldüğü şekliyle biz artık bu dönemde bir haftada görülen en yüksek vaka sayısı dönemine ulaştık. Artış hızının artık azaldığını biliyoruz. Önümüzdeki dönemde pik ve plato çizme dönemini biliyoruz. Araya bir dalga girmezse bu anlamda önümüzdeki dönemi beklediğimiz şekilde dünyada geliştiği şekilde görmemiz mümkün olabilir. Bunun için önümüzdeki bir iki haftanın önemli olduğunu, pik'i önümüzdeki bir iki hafta içinde yakalayacağımızı düşünüyorum.

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı Fahrettin Koca Salgın Süleyman Soylu