Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesinin temizlenmesini konusunda detaylı bir bilgi paylaşımı.

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?

Temizlike.com sitesi; çamaşır makinesinin temizlenmesini konusunda detaylı bir bilgi paylaşımı yaptı. Ev eşyalarımızdan biz insanların en çok yükünü çeken ev aleti olarak tanımlasak yanılmayız. Kıyafetlerimiz hatta ve hatta ayakkabılarımızdan koltuk kılıflarına kadar birçok şeyi temizlemek için kullandığımız bu makinenin daha uzun ömürlü ve temiz olması için bizimde bir takım çabalar göstermemiz gerekiyor. Zamanla makinenizin koku yapması ve iyi sonuçlar vermemesin sebebi gerekli temizliğin yapılmamasıdır. Tabi ki siz kullanıcıların aklına şu tabir gelebilir; içerisine zaten mis kokulu deterjanlar ve yumuşatıcılar koyuyoruz nasıl kirlensin ki? Bu çok büyük bir yanlıştır. Nedeni ise sıralamakla bitmez. Ev temizliği konusunda en önemli alan mutfak ve banyo temizliğidir. Makinenin yıkama işlemi bittikten sonra kapağının açılmadan belli bir süre beklemesi bile bu nedenler arasında gelir. Kaldı ki gözle göremediğimiz birçok bakteri ve kalıntı vardır. Peki ama ne yapmalıyız diyen sesleri duyar gibiyim. Sizlere temizlik yöntemlerini söylemeden önce güçlü kimyasallarla olduğu gibi doğal yöntemlerle de temizleme işleme yapılabileceğini söylemek isterim. Bunlar biraz su ve beyaz sirkeden ibarettir.

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir? - Resim : 1

Temizliğe öncelikle deterjan haznesinden başlayım.

1 litre su ve yaklaşık bir su bardağı kadar beyaz sirke bu bölüm için yeterlidir.
Yaklaşık bir litreye yakın suyu kaynattıktan sonra bir kenar hafif ılımasını bekleyin. Bu süre çok uzamasın. Eğer su çok soğursa yapacağımız yöntem etkili olmaz. Ilıma işlemi gerçekleştikten sonra bir su bardağı beyaz sirkeyi suya karıştırın ve 2 – 3 dakika bekleyin. Daha sonra temizlik bezinizi hazırladığınız suda bekletin ve haznenizi detaylı bir şekilde silin. İlk günkü kadar hijyenik olacaktır.

Daha sonra işlem ise çamaşır makinenizin içidir. İçi sadece görünen kısmı ile kalmadığı için size hazırlatacağım karışımdan sonra 60 ile 90 derece makinenizi çalıştırmanız gerekecek. Bu karışım İçin gerekli malzemeler.

Bir su bardağı beyaz sirke ve 2 yemek kaşığı kadar tuz
Bu karışım hazırlandıktan sonra deterjan haznenize koyun ve start tuşuna basın. Geriye temiz bir çamaşır makinesi ile hayatına devam etmek kalıyor.

Sizlerde İstanbul ev temizliği şirketleri arayarak zaman kaybetmek istemiyorsanız www.temizlike.com sitesine girebilirsiniz.