Sınavdan 40 gün önce küpelerinizle vedalaşın
NLP Uzmanları Dernek Başkanı Mustafa Kılınç, sınava girecek adaylara uyarılarda bulundu.
NLP Uzman Eğitimcisi NLP Uzmanları Dernek Başkanı Mustafa Kılınç, sınava girecek adaylara uyarılarda bulunarak, “Beyninizi ve bedeninizi sınava hazırlamak için en az 40 gün önceden kendinizi disipline edin. Beyninizi şaşırtmayın. Sınavdan 40 gün önce küpelerinizle vedalaşın” dedi.
Liseye Geçiş Sınavı ( LGS ) sınavına girecek olan öğrnecilere tavsiyelerde bulunan Kılınç, “Başarısızlık yoktur. Sadece geri bildirim vardır. Bilgi tek başına başarıyı garanti etmemektedir. Önemli olan Sınav yolculuğunda ‘inanç, tutku, güven, sakinlik, hedefe odaklanma, sonucu görmek, duymak ve hissetmektir” dedi.
Sınava girecek öğrencilere, hiç başarısız olmamış başarı stratejilerini kullanmalarını öneren Kılınç, sınavda sakin ve başarılı olma sırlarını şöyle ifade etti:
"- Gireceğiniz sınavla ilgili olarak "Düşünce Kodunuzu" olumluya ayarlayın. Beyninize gelen başarısızlık ve korku senaryolarını tersine çevirecek tek güç "Siz" siniz. Size sizden başka hiç kimsenin yardımcı olamayacağının farkında olun. Sevdikleriniz sizi ancak sınava gireceğiniz binaya kadar götüreceklerdir. Oradan sonrasını siz yalnız devam edeceksiniz. Bu nedenle; Sınav öncesinde, Sınav esnasında, Sınav sonrasında "sakin olacağınıza" karar verin.
- Sınav yolculuğunun başlangıcında; Ne istediğinize karar verin. Amacınızı netleştirin. Böylece ne yapacağınızı bilirsiniz. Bu durum sizin kendinize güvenmenizi ve hedefe odaklı olarak tutkulu olmanızı sağlar. Böylece sakin ve
mutlu olursunuz. Sizi aşağıya çeken "heyecan" duygusunu önlersiniz.
- Sadece istediklerinize odaklanın. Genelde kişilerin yaptığı gibi "istemediklerinize odaklanma" davranışınızı terk edin. Böylece "düşünce kodlarınızı" yanınıza almış olursunuz.
- Kendinize, başaracağınıza inanmanın yolu "içsel dünyanızdaki" düşünce, duygu ve davranış kodlarıyla uyumludur. Kendinize ve başaracağınıza yürekten inanın ve Sınav öncesinde elde ettiğiniz başarıları sürekli hatırlayarak beyninizdeki "agsi hareket sistemini" başarıya programlayın.
- Bilmenizi isterim ki; Çok çalışmak başarıyı garanti etmez. Sadece akıllı çalışmak başarıyı garanti eder. Bu nedenle sınavın sonucuna odaklanın. Kendinizi sınavı ve hedeflerinizi gerçekleştirmiş olarak görün. Kazanmış olan sizin sesini duyun. Bırakın kazanma duygularınız tüm hücrelerinizle bütünleşsin. Beyninizdeki "Ağsi Hareket Sistemi” başarıya programlansın. Oluşturduğunuz Yeni Kimlikle bütünleşin. Zafere giden yolun başlangıcının buradan geçtiğini bilin ve kullanın.
- Bedeninizin dinlenmeye beyninizin uyumaya ihtiyacı vardır. Beyninizi ve bedeninizi sınava hazırlamak için en az 40 gün önceden kendinizi disipline edin. Beyninizi şaşırtmayın. Akşam yatış ve sabah kalkış saatlerinizi ayarlayın. Uykuyu çok iyi alın. Çünkü Bedeninizin dinlenmeye Beyninizin uyumaya ihtiyacı vardır. Sınav öncesindeki, kıyafetlerinizi, kullanacağınız materyalleri bir gün önceden hazırlayın. Mümkünse saat haricindeki aksesuarlarınıza veda edin.
-Sınavdan 40 gün önce küpelerinizle vedalaşın. Çünkü sürekli kulağınızda küpeyle dolaşmak beynimize veri ileten sensörlerin çalışmasını engeller.
- Sınava gireceğiniz mekana en azından 45 dakika önce gidin. Mekanı görmek, orada bulunmak sizin rahatlamanızı ve güven duygularınızın harekete geçmesini sağlar.
- Sınav süresini beklerken ailenizle, arkadaşlarınızla asla sınava ilişkin konuşmayın. Konuşanların yanından uzaklaşın.
- Heyecanlandığınız zaman ya da "yapamayacağım korkusu" yaşadığınızda kendi nefesinize odaklanın. Daha önceden oluşturmuş olduğunuz yeni kimliğinizi görün.
- İçinizdeki heyecan ve korku duygusunun büyümesine izin vermeyin.
- Her zaman seçme hakkınız olduğunu bilin ve sonuca odaklanın.
-İnsan düşündüğü kadar güçlü, inandığı kadar değerlidir.”