Tüm barolardan önemli çağrı: 'Mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz'

AKP tarafından hazırlanan ‘Çoklu Baro' sistemine karşı çıkan avukatlar mücadelesine devam ederken, tüm barolardan destek çağrısı geldi.

Tüm barolardan önemli çağrı: 'Mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz'

AKP ve MHP’nin baroları bölme planına karşı 60’a yakın baro başkanının Ankara’ya gerçekleştirdikleri ‘Savunma Yürüyüşü’nün ardından barolar mücadelesine devam ediyor.

Tüm barolar ortak bir bildiri yayımlayarak, destek çağrısında bulundu. Yayımlanan çağrıda, "Baroların yapılarının değiştirilmesi adı altında parçalanma, niteliksizleştirme ve susturulma tehdidine karşı bir tepki ama aslında bu tehdidin vatandaşın sesinin kesilmesi, temel hak ve özgürlüklerinin sınıflandırılması karşısında bırakılması anlamına gelmesinedir" denildi.

Baroların çağrısında, "Bizler barolar olarak, meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi, meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara ingirgenmesine izin vemeyeceğimizi tarih önünde tüm Türkiye'ye saygu ve büyük bir kararlılıkla arz eder, herkesi seslerinin kısılmasını amaçlayan her türlü tahakküme karşı mücadelemize destek vermeye davet ederiz" ifadeleri yer aldı.

Ortak açıklamanın tamamı şu şekilde:

Tüm barolardan önemli çağrı: 'Mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz' - Resim : 3

Etiketler
Çoklu baro sistemi Ağrı