Kurtuluş Yolu'nu kim kurtaracak?

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıktıktan sonra Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Havza İlçesi’ne gittikleri 'Kurtuluş Yolu' bakımsızlıktan dökülüyor.

Kurtuluş Yolu'nu kim kurtaracak?

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıktıktan sonra Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Havza İlçesi’ne gittikleri yol, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kurtuluş Yolu’ olarak düzenlendi.

Kurtuluş Yolu’nun güzergahında Cumhuriyetin ilk yıllarında kullanılan ulaşım araçları ve tarım araçları yerleştirildi. Kurtuluş Savaşı’nı simgeleyen figürlerin bulunduğu tabelalar konuldu.

ARAÇLAR ÇÜRÜMÜŞ

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kurtuluş Yolu’nda inceleme gezisi düzenledi. Telatar, “Bu araçlar korunmadıkları için çürümüşler, dökülmüşler adeta hurda niteliğine dönüşmüşlerdir” dedi.

KURTULUŞ YOLU BAKIMSIZ HALDE

CHP’li Metin Telatar açıklamasına şöyle devam etti; “Mevcut yolun bir bölümü asfalt, bir bölümü ise stabilize kaplanmış ancak yol çok bozuk olduğu için ulaşım zorlukla sağlanmaktadır. Uzun yıllardan beri bakım yapılmamıştır. Otomobille güçlükle gidilmektedir. Yörede bulunan mahallelerde yaşayan insanlar yolun çok bozuk olması nedeni ile Samsun’a ulaşımda çok zorluklar yaşadıklarını, gerekli girişimlerde bulundukları halde bir sonuç alamadıklarını belirtmişlerdir. İlimizde çoğu yerde mahallelere ulaşılan ana aks yollarının büyük bölümünün beton yol olarak yapılmışken, Kurtuluş Yolu’nun çok bakımsız halde olması anlaşılır ve kabul edilemez bir durum değildir.”

Etiketler
Mustafa Kemal Atatürk Samsun