Koronavirüs Türkiye’de Prefabrik Ev ve Villalara talebi artırdı

Tüm dünya ile birikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koranavirüs (Covid-19) pandemisi sonrası doğa içerisinde bir yaşam arzusunda olan vatandaşlar prefabrik ev ve villa yapılara yöneldi.

Koronavirüs Türkiye’de Prefabrik Ev ve Villalara talebi artırdı

Tüm dünya ile birikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koranavirüs (Covid-19) pandemisi sonrası doğa içerisinde bir yaşam arzusunda olan vatandaşlar prefabrik ev ve villa yapılara yöneldi. Uzmanlar talep artışının vatandaşların salgın nedeniyle evlerinden çıkamamaları ve şehir hayatında temassız yaşamın zorluğunun etkisinin olduğunu vurguladılar.

En fazla prefabrik ev talebi büyükşehirlerden

Prefabrik doğa evlerine tüm Türkiye’den talep olmak birlikte en çok ilginin İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlardan geldiğini vurgulayan uzmanlar maddi imkanı olupta kendileri ve ailelerinin sağlığını düşününlerin mutlaka ev satın aldığını belirtiyor.

28 metrekare ev de var 250 metrekare villa da

Hızlı kurulumlu prefabrik yapı modeliyle hazırdlanan evlerde 1+1 modelde küçük evlerde var 250 metrekare ve üzeri villa konutlar da. 1986 yılından bugüne hazır evlerde uzmanlaşmış lider marka Karmod’dan aldığımız bilgilere göre firma çekirdek ailelerin salgın döneminde de kullanabilecekleri 28 metrekare hobi eviyle beraber daha kalabalık ailelere hitap eden 5+1 planda 250 metrekare büyüklüğünde son derece modern prefabrik villa konutlar da üretiyor.

Hobi evlerinde doğa tutkunları hafta sonu çok sayıda dinlendirici etkinlikte bulunurken aynı zamanda ailelerini pandemi döneminde virüs salgınından koruyacak güvenli bir liman edinmiş oluyorlar.

30 bin liraya güvenli ev

Ev sahibi olmak isteyenlere 30 bin liradan başlayan çok cazip prefabrik ev fiyatlarıyla uzun ömürlü, güvenilir, enerji tasarrufu yüksek yalıtımlı hazır ev kurduklarını vurgulayan Karmod yetkilileri vatandaşları güvenilir markaları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Hazır evler 2 ila 4 günde kurulabiliyor

Modern prefabrik üretim teknolojisi kullanılarak teknolojik bantta kısa sürede demonte paket sistemle üretilen hazır ev kullanım yerine sevk edilerek uzmanlarca montajlanıyor. Ortalama 3+1 plandaki 100 metrekarelik bir ev 3 ila 4 gün içerisinde kurulum yapılarak teslim ediliyor.

En çok talep 82 metrekare prefabrik evlere

Karmod yetkililerininden edindiğimiz bilgilere göre en doğa ve köy evi talepleri için en fazla 2+1 plandaki 82 metrekare konutun ilgi gördüğü vurgulandı. Bu dönemde ortalama 5 evin her gün Türkiye’nin farklı illerine kurulum yapılmak üzere sevk edildiği belirtildi. Yükselen Mavi marka ismiyle satışa sunulan bu 82 metrekare bu Karmod evin fiyatı ise 76 bin lira.

Yine 2+1 plandaki 64 metrekare Söğüt isimli evlerinin de en çok ilgi gören evler arasında yer aldığını belirten firma yetkilileri müşterilerin yoğun talebini alan bir diğer ev modellerinin ise 3+1 planda Gündoğumu modeli olduğunu ifade ettiler.

Pandemi prefabrik villa satışlarını daha da artırdı

Çelik malzeme kullanımıyla üretim gerçekleştirilen prefabrik yapı teknolojisinin duyulmakla birlikte tama anlamışla tanınmadığını vurgulayan uzmanlar prefabrik modelinin son derece öne çıkan üstünlüklerinin bulunduğunu özellikle vurguluyorlar. Uzmanlar prefabrik konut modelinin avantajlarını bilincinde olan vatandaşların lüks konut yatırımlarında tercihlerini prefabrik villa konutlardan yana değerlendirdiklerini ifade ettiler.

Deprem güvenliği yüksek Çelik Ev

Depreme dayanıklı ev arayanların kendileri ve sevdiklerini güvende hissedecekleri en güvenli ev modeli olarak Çelik ev öneriliyor. Çelik ev teknolojisiyle duvardan çatıya konutun her alanı adeta bir örgü gibi güvenli çelik konstrüksiyonla örülüyor. Ev tasarım uzmanlarınca modellenen evler özel yazılımla mühendislerce statik hesaplamaları yapılarak henüz üretime başlanmadan önce dayanıklılık ve güvenliği sağlanıyor.

Test aşamaları tamamlanan yüksek güvenlikli çelik evler prefabrik yapı bant teknolojisi hattında tüm proje detaylarıyla milimetrik olarak ön üretim gerçekleştiriliyor. Yapı sisteminde kaynak asla kullanılmıyor. Civata – somunlu geçmeli sisteme sahip çelik yapı projeyle birebir uygunlukta tüm detaylarıyla kurulum öncesi hazırlanarak paketleniyor. Bir araca yüklenerek demonte paketli sistemle kurulum yerine sevk ediliyor. Aracın sahaya ulaştığı gün önceden yapılan planlamayla orada hazır olan kurulum ekibi montaja başlıyor. Bina kurulumu tamamlanan çelik ev bir kaç gün içerisinde kullanıma hazır olarak teslim ediliyor.

Enerji tasarrufuyla kullandıkça kazandıran ev

Hazır ev duvar blokları klasik mimarideki tuğla, gaz beton gibi malzemelere göre çok daha fazla izolasyona sahip olup kullandıkça her ay hissedilir oranda enerji tasarrufu sağlar.

Güvenilir marka tercihi önemli

Her sektörde olduğu gibi prefabrik yapı sektöründe de irili ufaklı çok sayıda firmanın ev sattığına dikkat çeken uzmanlar ev sahibi olacakları sorun yaşamamaları için mutlaka güvenilir markaları tercih etmelerini öneriyorlar. Gerek yapı güvenliği gerekse imalatta kullanılan malzemelerin kalitesi için ev sahibi olacakların alanında uzman, geçmişi olan markalara güvenebilecekleri belirtildi. Hemen bir prefabrik konut sahibi olmak için https://karmod.com sitesini ziyaret ediniz.

Etiketler
Türkiye