22 Yıl Sonra İstanbul Barosu’nda Değişim

Seçim heyecanının yaşandığı İstanbul Barosu'nda oy verme işlemi sona erdi. İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu oldu.

İstanbul Barosu’nda seçim heyecanı yaşanırken, oy verme işlemi sona erdi. Oyların sayımına geçildi.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimlerinde, kayıtlı 64 bin 72 seçmenin oy kullanması için 161 seçim sandığı kurulmuştu.

Başkanlık seçimlerinde saat 17 itibariyle oy verme işlemi sona erdi.

Oy kullanımının tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve sayım başladı. Oyların çoğunu alan Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı seçildi.

İbrahim Kaboğlu'nun yeni baro başkanı seçilmesinin ardından 'Hak Hukuk Adalet' sloganları atıldı. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) ise 'Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz' sloganları attı.

KABOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Baro Başkanı seçilen Kaboğlu, "İstanbul Barosu’nun kazanması hukukun kazanması anlamına geliyor. Öncelikle bütün adayları kutluyorum. Uygar bir biçimde, hukukçu haysiyetine yakışır bir biçimde yarıştık ve sonuçlar yine sandıktan çıktı. Hukuk söyledi söyleyeceğini. Bu açıdan kuşkusuz Değişim İçin Avukatlar Grubu kazanmış olsa da aslında bütün gruplar kazandı çünkü biz sürekli hukuka vurgu yaptık, hukuku etkili kılmak için yola çıktık, demokratik hukuk devleti için yola çıktık" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Gerçek Gündem