Zebra perde modelleri

Zebra perdeler, stor perde modellerinden sonra üretilen ve stor perde modellerinin bir türü olarak değerlendirilebilecek olan perde modelleridir.

Zebra perde modelleri

Bir çizgisi tül ve diğer çizgisi kumaş olacak şekilde çizgili olarak imal edilen zebra perdeler, isimlerini de zebraya benzer şekilde çizgili olmalarından alan perde modelleridir.

Zebra Perde Modelleri

Çizgili görünümleri sayesinde şık bir duruş sergileyen, açmadan veya açarak kullanılabilen zebra perdeleri, işyerleri ve ofisler başta olmak üzere hemen her türlü yaşam alanında kullanılabilen perde modelleridir.

Zebra perde modelleri - Resim : 1Bambu Zebra Perde

Ülkemizde son yılların en çok tercih edilen modelleri arasında bulunan zebra perdeler, hem tül perde hem stor perde gibi kullanılabilen, klasik perde modellerinden farklı olarak çok yönlü kullanılabilen perde modelleridir. Tül perde, güneşlik ya da fon perde olarak kullanılabilen zebra perdeler, tekstil tasarımcılarının en önemli yenilikleri arasında gösterilebilirler. Tasarımcıların bu modellere özen göstermeleri ve son yıllarda zebra perde modellerine kullanıcıların gösterdikleri yoğun ilgi, zebra perde tasarımlarının/modellerinin çeşitlenmesini sağlamıştır. Pek çok modeli olan zebra perdelerin akla ilk gelen modelleri şunlardır:

Bambu Zebra Perde: Görünüş itibariyle bambuyu andıran kumaşlar kullanılarak imal edilen zebra perde modelidir.

Jakarlı Zebra Perde: Daha renkli ve canlı bir görünüm arayan kullanıcılar için üretilen modeldir. Kullanılan kumaşın üzerindeki simler, perdeye verdiği ışıltı ve perdeye desen vermesi nedeniyle bazı kişilerin tercihi olmasını sağlamaktadır.
Zebra perde modelleri - Resim : 2Jakarlı Zebra Perde

Pliseli Zebra Perde: Çift katlı ve sık dokunmuş kumaşların kullanıldığı bir perde modeli olması, güzel bir görünüme sahip olmasına imkân veren bir zebra perde modelidir.

Kolay kir tutmayan kumaşlardan imal edilen ve mekanizmaları ile birlikte sökülerek kimyasallarla temizlenebilen (ya da yıkamaya verilebilen) zebra perde modelleri, uygun fiyatlarıyla da herkes tarafından tercih edilebilecek olan perde modelleridir.

Zebra Perde Kullanım Alanları
Kullanım kolaylıkları nedeniyle daha çok işyerlerinde ve ofislerde tercih edilen zebra perde modelleri, son yıllarda evlerde de sıkça tercih edilmeye başlanan perde modelleri olarak gösterilebilirler.

Evlerde daha çok mutfaklarda kullanılan zebra perde modelleri, teraslara ve balkonlara da rahatlıkla uygulanabilen modellerdir.
Zebra perde modelleri - Resim : 3
Pliseli Zebra Perde

Çizgili yapıları sayesinde (bir çizgi tül, bir çizgi kumaş) tam açılarak ya da tam açılmadan, gece ya da gündüz kullanılabilen, güneş ışığından faydalanılmasını kolaylaştıran zebra perdeler, özellikle bekârlar ve yeni evli genç çiftler tarafından odalarda veya salonlarda da kullanılan perde modelleridir.

Fon perde ya da tül perde gibi klasik perde modellerini kullanan kişiler de zebra perdelerle klasik modelleri kombine ederek farklı bir görünüm elde etmeyi tercih edebiliyorlar. Dolayısıyla evlerin ya da işyerlerinin her yerinde, tüm yaşam alanlarında zebra perde modellerini kullanabiliyorlar.

Uygun fiyatları ve kullanım kolaylıkları nedeniyle son yılların gözde perde modelleri arasında yer almaya başlayan zebra perde modellerinin, (zaman ilerledikçe) daha çok karşılaşılan perde modelleri olacaklarını tahmin etmek hiç de zor değil.

SPONSORLU İÇERİK