Türkiye'nin gözü kulağı 1 Haziran sonrası için alınacak yeni kararlarda! İşte son gelişmeler

Türkiye'nin gözü kulağı alınacak yeni saat kararında. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişmenin tüm detayları...

Türkiye'nin gözü kulağı 1 Haziran sonrası için alınacak yeni kararlarda! İşte son gelişmeler

Türkiye'de son 24 saatte uygulanan birinci ve ikinci doz koronavirüs aşısı miktarı 28 milyon 686 bin 47'ye ulaştı. Geride kalan günde 220 bin 162 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 773 kişinin testi pozitif çıktı, 164 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 1454 oldu, 12 bin 284 kişinin Kovid-19 tedavisinin veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 83 bin 99'a yükseldi.

Lokanta, kafe ve restoranlar 1 Haziran itibarıyla açılmayı umuyor. Beklentileri ise saat 24.00'e kadar hizmet vermek. Sektör temsilcileri dikkat çeken bir çağrıda bulunurken, okullar ve yüz yüze eğitimin ne zaman başlaması gerektiği ile ilgili flaş açıklamalar da peş peşe geldi.

Türkiye’de uzaktan eğitim sürerken tüm gözler 1 Haziran’dan sonra yüz yüze eğitim ile ilgili alınacak kararlara çevrildi. Türkiye Eğitim Derneği, haziranda okulların kapatılarak ağustosta tamamen açılmasını önerdi.

Prof. Necmi İlhan da riskli olmayan illerde eğitimin yüz yüze bir süre daha sürebileceğini belirtti. Türk Tabipler Birliği ise ilkokulların vaka sayısına bakılmaksızın önlemlerle açılmasını istedi.

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre, Kovid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde “kademeli normalleşme” döneminin yaşandığı Türkiye’de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 8. ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitim devam ediyor.

1 Haziran’dan itibaren de yeni normalleşme döneminin başlaması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise 1 Haziran’dan sonra yüz yüze eğitim için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte hem eğitim kurumları hem sağlık otoriteleri yaptıkları açıklamalarda yüz yüze eğitimin başlamasından yana olduklarını belirtiyor.

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM, “Türkiye’nin Telafi Eğitimi Yol Haritası” başlıklı bir rapor yayınladı. Raporla ilgili değerlendirme yapan Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere istense de eşit koşullarda erişim hakkı verilemediğini belirtti.

Selçuk Pehlivanoğlu, “Öğretmenler, öğrenciler, veliler, uzaktan öğretim sürecinde çok yoruldular. Artık devam etme motivasyonlarını kaybettiler. Öğrencilerin eğitim öğretim süreci onarılması bu şekilde zor ve hasar almış bir noktaya geldi.

Sınavı da kaldırdıktan sonra öğrencilerin okulla olan son bağı da koptu” dedi. TED olarak önerilerinin okulların haziran başında tamamen kapanması, ağustos başında ise tamamen açılması olduğunu paylaşan Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

“Temmuzun başına kadar okulları açıyormuş gibi yaparsak kayıplara kayıp ekleyeceğiz ve çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin kopmuş oldukları süreçten geri dönüşlerini daha da imkânsız hale getireceğiz. Bu süreçte bir kademeyi yarım gün okula getirmenin hiçbir faydası kalmamıştır.

Olması gereken şey artık tam açılma yapılmasıdır. Türkiye’deki tüm sınıflar şu anda bir birleştirilmiş sınıftır. Telafi sürecimizi kesinlikle birleştirilmiş sınıflar mantığı üzerinden götürmemiz ve öğretmenlerimizin yetkinliğini de eğitim sürecinde buna odaklanmamız gerekiyor.


Etiketler
Koronavirüs Türkiye Salgın Türkiye