Saray İttifakı iş başında! Muhalefetin grup önerileri yine kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Saray İttifakı iş başında! Muhalefetin grup önerileri yine kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

HDP'DEN 'NEFRET' ÖNERGESİ

Partisinin "nefret söylemi ve toplumsal kutuplaştırma" hakkında Meclis araştırma önergesinin bugün ele alınmasına ilişkin grup önerisi üzerinde söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, iktidarın çözüm sürecinin ardından kullandığı söylemin HDP'ye yönelik saldırılara yol açtığını savundu.

Toğrul, "İzmir İl binamıza bir cani girerek katliam yaptı. Bu bir katliamdır, adını doğru koyalım. Provokasyon, aslında medyadaki tetikçilerin kullandığı dildir. Bu dil, Türkiye'ye kazandırmaz, yarınlarına hizmet etmez." diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye'nin tarihi boyunca nefret dilinden çok çektiğini, çok sayıda vatandaşın katledildiğini ifade ederek, "Bu iktidar döneminde ise sürekli bir nefret dili var. Ülkeyi yöneten ve herkesi kucaklaması gereken Cumhurbaşkanı, bu nefret ikliminde başrol oynuyor. Siyaset dilinde birleştirici olmak ve toplumun tüm kesimlerini kapsamak yerine kendine oy verenleri kendinden sayıp oy vermeyenleri terörist ilan edebiliyor." dedi.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada öneri kabul edilmedi.

İYİ PARTİ'NİN ÖNERGESİ DE REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin "Bitlis merkezde bulunan dere ve çevresinin riskli alan ilan edilmesi" ve CHP'nin "Kovid-19 pandemisine karşı sosyal hukuk devletinin anayasal yükümlülükleri" hakkındaki araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri de kabul edilmedi.

(AA)

Etiketler
İYİ Parti HDP İttifak Muhalefet