Reysaş işçileri greve çıkıyor!

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.'de DİSK'e bağlı Nakliyat-İş'in örgütlenmesinin ardından başlatılan toplu iş sözleşmesi sürecinde işveren masaya oturmayı reddedince Nakliyat-İş grev kararı aldı.

Reysaş işçileri greve çıkıyor!

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’in örgütlenmesinin ardından toplu iş sözleşmesi sürecine girildi. Nakliyat-İş’in toplu iş sözleşmesi sürecinde işverene toplantı çağrısı işveren tarafından yanıtsız bırakıldı. Daha sonraki arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamaması üzerine sendika, Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli ve Tosya’da bulunan işletmelerde grev kararı aldı. Grev, 17 Ağustos’ta başlayacak.

Grev kararını asılmasına sendika yönetici ve temsilcileri de katıldı. Grev Kararının asılması sırasında Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu bir konuşma yaptı. Küçükosmanoğlu konuşmasında Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesinde ki grev aşamasına kadar gelen 3 yıllık süreci anlattı.

Küçükosmanoğlu, Reysaş işvereninin açıkça işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını sendikal örgütlülüğe saygı göstermediğini, engellemelerde bulunduğunu belirtti. Buna karşı her alanda mücadele edildiğini, bu süreçte 40’ın üzerinde sendika üyesi işçinin işten atıldığını, direnişler yürütüldüğünü, süreç içerisinde açılan davaların kazanıldığını söyledi.

Ancak her türlü engellemeye, baskıya rağmen Reysaş’ta grev aşamasına gelindiğini ifade etti. 3 yılın sonunda hala içeride çalışan sendikaya üyesi ve sendikasına, anayasal hakkına sahip çıkan işçilerin olduğunu ifade etti. Küçükosmanoğlu, “Burada yaşanılan süreç aslında sendikalaşmanın ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu” dedi.

Ali Rıza Küçükosmanoğlu tüm Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanlarını anayasal sendika hakkına sahip çıkmaya ve kitle örgütlerini ve sendikaları Reysaş greviyle dayanışmaya çağırarak konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler
DİSK Grev