3 İldeki Orman Yangınları Saatler Sonra Kontrol Altında!

Kavurucu sıcaklarla birlikte Türkiye'nin farklı illerinden orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Denizli, İzmir ve Kayseri'de çıkan orman yangınları, ekiplerin uzun saatler süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

3 İldeki Orman Yangınları Saatler Sonra Kontrol Altında!

İzmir ve Denizli'de dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınlarını havadan ve karadan söndürme çalışmaları günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Ekiplerin saatler süren müdahalesi sonucunda iki yangın da kontrol altına alındı.

BERGAMA'DA 23 SAAT SÜREN ORMAN YANGINI

İzmir'in Bergama ilçesinde Kapıkayası Mahallesi'nde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. 8 uçak, 19 helikopter, 50 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale edilen yangın saat 14.00 itibarıyla kontrol altına alındı.

3 İldeki Orman Yangınları Saatler Sonra Kontrol Altında! - Resim : 1

DENİZLİ KONTROL ALTINDA

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Karabayır Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına müdahale gece boyunca karadan devam etti.

Havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale günün ilk ışıklarıyla helikopterle yeniden başladı.

3 İldeki Orman Yangınları Saatler Sonra Kontrol Altında! - Resim : 2

Bölgede 5 helikopterin desteğiyle yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.

Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı değerlendirilen yangında yaklaşık 7 hektarlık alan zarar gördü.

BİR YANGIN DA KAYSERİ'DE

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Dikme Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 arazöz, Yahyalı Belediyesine ait itfaiye araçları, bölgeye yakın maden işletmelerinin su ikmal araçları ve çok sayıda personel sevk edildi.

Yangın ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA

Etiketler
İzmir Denizli Orman yangınları