'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerin barınma sorununa sessiz kalmadı ve tüm öğrencilere kucak açtı.

'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerin barınma sorununa sessiz kalmadı ve tüm öğrencilere kucak açtı.

Sosyal medya hesapları üzerinden barınma sorunu yaşayan öğrencilere çağrı yapan Yavaş, “Barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık” notuyla öğrencilere geçici barınma imkanı sağladıklarını açıkladı. Yavaş’ın duyurduğu kampanyaya göre, Ankara’da üniversite kazanan ve okumaya gelen öğrenciler kalacak yer sorunu yaşadığı takdirde ABB’nin öğrencilere tahsis ettiği Şefkat evleri, kiralanan yurtlar ve otellerde kalabilecek. Bugüne kadar 3 binden fazla öğrencinin başvurduğu “Üniversite Ankara’da Okunur” kampanyasıyla ilgili merak edilenleri AŞTİ’de yer alan standa giderek yerinde değerlendirdik.

10 Eylül’de başlayan “Üniversite Ankara’da Okunur” kampanyasına yerleştirmelerin 21’inde başladığını söyleyen ABB çalışanları “Talep çok fazla, bugün de en yoğun günlerimizden birini yaşıyoruz. Halkın Mansur Yavaş’a güveni tam” değerlendirmesini yaptı.

AŞTİ’DEN ABB’YE GÖTÜRÜLÜYOR

Kampanyaya başvuru yapmak için sadece AŞTİ’deki standın olmadığını söyleyen çalışanlar, “153 ve internet üzerinden de çok sayıda başvuru alıyoruz. Şehir dışından gelen öğrenciler ve veliler ilk olarak bizim standımızı gördüğü için buraya geliyor ve başvuruda bulunuyor. Burada aslında ön kayıt alıyoruz.” açıklamasını yaptı.

'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?' - Resim : 1

Öğrenciler ABB'ye ait araçlarla AŞTİ'den alınarak ABB'ye götürülüyor ve burada ihtiyaçları karşılandıktan sonra yurtlara yerleştiriliyor.

Sürecin nasıl işlediğini sorduğumuz çalışanlar “İlk olarak burada ön kayıt alınıyor. Daha sonra ABB’nin tahsis ettiği araçlar ile bir kişi de olsa buradan alınıp Büyükşehir Belediye binasına götürülüyor. Orada yemek ikram edilerek ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, uygun bulunan yurtlara yerleştiriliyor.” açıklamasını yaptı.

16 EKİM’E KADAR SÜRECEK

ABB’nin yaptığı “Üniversite Ankara’da Okunur” kampanyasının 16 ekime kadar süreceğini söyleyen görevli personeller, gördükleri ilgiden ve talepten memnun olduklarını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Tuğçe İnce, “Maddi olanakları yetersiz olan ailelerin bu hizmet karşısında ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz ve bu bizi de mutlu ediyor. Hayatında ilk defa geldiğin Ankara’da böyle karşılanmış olmak aileleri çok mutlu ediyor. Onlar mutlu olduğunda biz de mutlu oluyoruz.” dedi.

YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİ SAYISI

Bugüne kadar başvuru yapan öğrenci sayısı 3000 civarında olsa da yerleştirilen öğrenci sayısı hakkında net bir veri henüz oluşmamış. Tek başvuru noktası AŞTİ olmadığı için kaç öğrencinin yerleştiği hakkında da net bir veriye sahip olmadığını söyleyen çalışanlar “Elimizde net veri olmasa da sırf bugün 47 öğrenci ile görüşüp yönlendirme yaptık. Büyükşehir belediyesine giden hiçbir öğrencinin talebinin karşılanmadığı da olmadı.” açıklamasını yaptılar. “Kaç öğrenci daha yerleştirilebilir?” sorusunu yönelttiğimizde ise “öğrenci sayısı hakkında net bir sınır yok. Kontenjan dolsa bile yeni yurt ve oteller kiralanarak öğrencilere tahsis edilecek.” cevabını verdiler.

'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?' - Resim : 2

APARTMAN GÖREVLİSİYİM, BİR ÇOCUĞUM DAHA OKUYOR

ABB’nin “Üniversite Ankara’da Okunur” standında bulunduğumuz sürede gelen öğrenci ve veliler de Gerçek Gündem’e özel açıklamalar yaptı. Hacettepe Üniversitesi Makine bölümünü kazanan Yasin isimli öğrenci“Kiralık evlere baktım, en kötü evler 1700-1800 liradan başlıyor. ABB’nin bu hizmeti olmasa KYK çıkana kadar ev arayacaktık.” dedi. İstanbul'da apartman görevlisi olan baba Fikret Bey ise “Çok güzel bir hizmet. Bir öğrencim daha var o da Trabzon’da okuyor. Bu zamanda iki çocuğu okutmak zor. Diğer çocuğum üçüncü sınıfta. O yurtta kalıyor, iki senedir okula gitmemelerine rağmen ayda 1500 lira gidiyor.” dedi. “Devletin bir kuruluşu, belediyenin bir hizmeti içimiz çok rahat” diyen Fikret Bey, “Aynı hizmeti başka şehirlerde başka belediyelerde de bekliyoruz, inşallah bu hizmet herkese örnek olur.” diyerek sözlerini tamamladı.

DERSLERİMİZİ Mİ GEÇİMİMİZİ Mİ DÜŞÜNELİM?

ODTÜ Kimya bölümünü kazandığını söyleyen bir öğrenci ise “Gerçekten özel yurtlar ve evler çok pahalı. 3 arkadaş birlikte bile eve çıksak kişi başı kira bedeli 1000 lira civarına denk geliyor. Biz yemek yemeyecek miyiz? Bir sinema, tiyatro ya da sosyal etkinliğe katılmayacak mıyız? Bu pahalılıkta derslerimizi mi geçimimizi mi düşünelim?” dedi. Mansur Yavaş’ın öğrenci dostu projelerini yakından takip ettiğini söyleyen Derya; “Ankara’yı tercih etmemdeki sebep ilk olarak ODTÜ’de eğitim almayı çok istemem, ikinci olarak da Mansur Yavaş’ın sosyal belediyeciliği ve öğrenci dostu olması. Üniversite Ankara’da Okunur projesini duyduğumuzda gerçekten takdirle karşıladık. Dilerim ki ekonomi yoluna girer ve belediyeler böyle projelerle vakit harcamak zorunda kalmaz.” değerlendirmesini yaptı.

SOSYAL MEDYADA YURTLARA ÖVGÜ

ABB tarafından yurtlara yerleştirilen öğrenciler, sosyal medya hesapları üzerinden yurtların fotoğraflarını paylaştı. Geniş ve ferah odalarda öğrencilere hizmet verildiği görülürken; diş fırçasından deodoranta kadar pek çok ürünün de öğrencilere sunulduğu görüldü.

'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?' - Resim : 3

ABB'nin öğrenciler içn hazırladığı yurt odaları.

'Üniversite Ankara'da Okunur'a yoğun ilgi: 'Apartman görevlisiyim, iki çocuğu nasıl okutayım?' - Resim : 4

Yurt odalarında öğrenciler için hazırlanan setler.

(Yurt odalarına ait görseller Twitter'dan alınmıştır.)

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş Öğrenci Üniversite