Boğaziçi öğrencisi, açıklama yaparken böyle gözaltına alındı

Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrası iki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin tutuklanmasını protesto eden öğrencilere polis müdahale etti. Bir öğrenci, basına demeç verirken gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış rektörü Naci İnci'nin isim isim ihbar ettiği öğrencilerden ikisi dün tutuklanmış, yutuklamaları ve atanmış rektörü protesto etmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün saat 12.30'da Güney Kapı'da bir araya gelmişti.

Polis, üniversite dışındaki öğrencilere müdahale etmiş, müdahalede çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

BASINA DEMEÇ VERİRKEN GÖZALTINA ALINDI

Bir öğrenci, basına demeç verdiği sırada gözaltına alındı. Öğrencinin açıklamasına ise arkadaşı devam etti.

Gözaltına alınan öğrencinin arkadaşı ''Bizi böyle sindirebileceklerini düşünüyorlar ama yapamayacaklar'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alarak, "Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir" ifadelerini kullanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Naci İnci'nin de öğrencileri isim isim ihbar ettiği ortaya çıkmıştı. Rektör ve Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösyerilen öğrenciler gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Öğrencilerden 2'si hakkında tutuklama kararı verilirken bir öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Gözaltı Öğrenci Polis