Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' uyarısını yazdı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Ülke yönetimine talip olmaktan vazgeçmelerinin, kendileri için daha iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz" sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' uyarısını yazdı

Sözcü yazarı Uğur Dündar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' uyarısını kaleme aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Ülke yönetimine talip olmaktan vazgeçmelerinin, kendileri için daha iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz" sözlerini hatırlatan Dündar, yazısında şunları kaydetti:

"Peki, Tayyip Erdoğan, bu söyleme neden gerek duyuyor? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göre; Erdoğan, gerilimi tırmandırıp seçime öyle gitmek istiyor. İktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini ve çok daha sert bir ortamda
siyaset yapma arayışına girebileceğini öngörüyor.

Kendilerinin gerilim yaratmaktan kaçınacaklarını ifade ettikten sonra “Eğer belli gruplar ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye'de yaşanmaz” diyor.

Bunları söyledikten sonra Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alarak yaptığı şu konuşmayı hatırlatıyor: “Durun bakalım, bunlar iyi günleriniz. Daha başınıza neler gelecek!..”

Zira bizim kuşak, 70'li yılların ikinci yarısında, yay gibi gerilmiş ve kutuplaşmış bir
toplumda büyük olayların başlamasının birkaç kıvılcıma bağlı bulunduğunu yaşayıp gördü. O dönemin acılarını hiç unutamayacak bir yurttaş olarak, Kılıçdaroğlu'nun gerilimi azaltmayı hedefleyen mesajlarını ve siyasi cinayetler uyarısını çok önemli buluyorum."

Etiketler
Uğur Dündar