İtiraf ettiği kadın cinayetinde ifadesini yalanladı: Kan görmeye dayanamadığım için kaçtım

Tutuklu yargılanan Şükrü Teke isimli erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İtiraf ettiği kadın cinayetinde ifadesini yalanladı: Kan görmeye dayanamadığım için kaçtım

Kayseri'de Şura Asena Altıntaş’ı (34) öldüren Şükrü Teke isimli erkek, "Kan görmeye dayanamadığım için panikle olay yerinden ayrıldım" savunmasında bulundu.

12 Eylül'de Melikgazi ilçesine bağlı Tacettinveli Mahallesi’nde bir apartmanın 2'nci katında meydana gelen kadın cinayetinde; Şura Asena Altıntaş, arkadaşı olduğu öne sürülen Şükrü Teke’nin evinin penceresinden düşerek şüpheli bir biçimde hayatını kaybetti.

CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞTİ

Altıntaş’ın şüpheli ölümünün ardından aynı evde bulunduğu tespit edilen Şükrü Teke gözaltına alındı. DHA'nın haberine göre; ki ayrı suçtan araması bulunan Teke, Altıntaş'ı pencereden iterek öldürdüğünü itiraf etti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Teke hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılarak, iddianame düzenlendi ve Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Şükrü Teke hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA’nın ulaştığı davanın iddianamesinde ifadesine yer verilen Teke, bir önceki ifadelerini yalanladı. Aleyna'nın camdan atladığını iddia eden ve o sıraa başka bir odada olduğunu savunan Teke, "Odaya gittiğimde ‘pat’ diye ses duydum" ifadelerini kullandı.

'KAN GÖRMEYE DAYANAMADIĞIM İÇİN AYRILDIM'

Binanın dışına çıktığını söyleyen Teke, "Oradaki vatandaşlara ne olduğunu sordum. Oradaki insanlar, ‘Bayan ayaküstü atladı’ dediler. Taksiye binip oradan ayrıldım. Asena ile tartışmadım. Kan görmeye dayanamadığım için panikle olay yerinden ayrıldım. Uyuşturucunun etkisiyle atlamış olabilir" savunmasında bulundu.

Şükrü Teke, ilerki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Etiketler
Hapis cezası