Hilal Kaplan, TÜGVA'yı böyle savundu: AKP'nin CHP'den öğreneceği çok şey var

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde 'TÜGVA belgelerine' ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TÜGVA'yı savunan Kaplan, devlet içerisinde asıl kadrolaşmayı yapan partinin CHP olduğunu öne sürdü.

Hilal Kaplan, TÜGVA'yı böyle savundu: AKP'nin CHP'den öğreneceği çok şey var

Torpil listesi hazırladığı ve devlet içinde kadrolaşmaya gittiği iddia edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 'belgelerinin' sahte olduğunu savunan Sabah yazarı Hilal Kaplan, CHP'nin devlet içerisinde kadrolaştığını öne sürdü. 'Türk siyasi tarihinde CHP kadar 'başarılı' kadrolaşmış başka hiçbir parti olmadığını iddia etti. Kaplan, "AK Parti'nin CHP'den öğreneceği çok şey var" dedi.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, 'AK Parti'nin CHP'den öğreneceği çok şey var' başlıklı yazısında sözlerine "Kadrolaşmanın ustası olduklarının, CHP'nin sadece AK Parti'yi değil, bence diğer tüm partileri bu konuda suya götürüp susuz getireceğinin delillerindendir" diye başladı.

Yazısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) kadrolaşma olduğunu öne sürerek devam eden Kaplan, "... Kılıçdaroğlu da İBB'den işçi çıkarmayacaklarına dair seçim öncesi 'namus sözü' vermişti. Son kertede İBB'de ne oldu? 13 bin 312 işçi işten çıkarıldı. Hatta onlara 'ATM memuru' diye hakaret edildi. Yerlerine ise 44 bin 995 kişi alındı. Anlayacağınız 'liyakat' diye kafamızı ütüleyenlerin esas derdi kendi 'örgüt'lerinden kişilerin AK Parti döneminde yeterince kadrolaşamamasıdır" ifadelerini kullandı.

TÜGVA SAVUNMASI: AKP'NİN CHP'DEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

TÜGVA'da kadrolaşma ve torpil iddialarına ilişkin ortaya çıkan belgelerin 'sızdırılmış, sahte belgeler' olduğunu öne süren Kaplan, TÜGVA'yı da şöyle savundu:

"TÜGVA'ya sızmış tutuklu iki FETÖ'cünün sızdırdıkları bilgilerle hazırlanan sahte belgelerle itibarsızlaştırma çalışmanız yerine bunları konuşsak daha isabetli olur. Zira Türk siyasi tarihinde CHP kadar 'başarılı' kadrolaşmış başka hiçbir parti yoktur. AK Parti'nin CHP'den öğreneceği çok şey var."

Etiketler
Hilal Kaplan Kadro TÜGVA