Soylu, bir kez daha Güneştekin'in sergisini hedef aldı: Hafıza odanda Bedirhan bebek var mı?

Ahmet Güneştekin'in tartışmalara neden olan ve protesto da edilen sergisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alındı. Soylu, "Hafıza odanda Bedirhan bebek var mı?" ifadelerini kullandı.

Soylu, bir kez daha Güneştekin'in sergisini hedef aldı: Hafıza odanda Bedirhan bebek var mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sanatçı Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır Sur'da açtığı 'Hafıza Odası' sergisini hedef aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tararfından düzenlenen 'Teşkilat Akademisi Hakkari Eğitim Programı'nda konuştu.

Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır Sur'da açtığı Hafıza Odası sergisini hedef alan Soylu, "'Hafıza Odası'ymış. Bedirhan bebek burada ölmedi mi? Hafıza odanda Bedirhan bebek var mı? Bütün Diyarbakır'ın sevdiği Gaffar Okkan hafıza odanda var mı, Dürümlü köyünün katliamı var mı, Tanışlı köyünün katliamı var mı, henüz 3-4 aylık kundaktaki bebeklerin katliamları var mı, Hakkari'de karşı karşıya kalınan katliamlar hafıza odanda var mı?" ifadelerini kullandı.

GÜNEŞTEKİN DAHA ÖNCE YANIT VERMİŞTİ

Soylu, daha önce de sergiyi hedef almış ve "O sergide Şehit Aybüke Öğretmen var mı?" diye sormuştu. Güneştekin, Soylu'ya verdiği yanıtta, "İçişleri Bakanlığı'nın görevi ülkenin huzurunu sağlamak. Olabilecek herhangi bir provokasyonu önlemek. Birinci görevi budur. Görmediği sergide bir sürü isimler sayıp bunlar hafıza odasında var mı? Cevap veriyorum. Var. Saydığı isimler var" demişti.

PROTESTO EDİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı 'Hafıza Odası' sergisi, protestoların da hedefi olmuştu. Tabutların üzerinde çekilen fotoğraflara tepki gösterilirken, 'Amed uyuma, hafızana sahip çık' sloganları atan bir grup, "Kürtçenin yasak olduğu bir dönemde, insanların sırf Kürt olduğu için katledildiği bir dönemde, bu tabutları, aşağıda görülen ayakkabıları asmak, bütün Kürt halkına, bütün Kürt değerlerine ihanettir. Eğer gerçekten hafıza görmek istiyorsanız, Surlara bakmanız yeterlidir. Evlerimiz yıkıldı, yerine Surla alakası olmayan evler yapıldı. İnsanlarımız katledildi. O nedenle yapılan sergi değil, bizim bütün değerlerimize ihanettir" açıklamasıyla protesto etmişti.

Etiketler
Süleyman Soylu sergi