DEVA'dan NFT hamlesi... Hatıra olarak NFT dağıttılar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 'Yarına Atılım Eylem Planı' hatırası olarak NFT hediye ettiğini duyurdu.

DEVA'dan NFT hamlesi... Hatıra olarak NFT dağıttılar

NFT (Değiştirilemez Token) akımına katılanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanatçılar yanı sıra siyasiler de NFT'ye ilgi gösteriyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, kişisel hesabından yaptığı paylaşım ilepartisinin "Yarına Atılım Eylem Planı" kapsamında attığı NFT adımını duyurdu.

"Arkadaşlar elbette NFT hediye eden ilk siyasi parti biz olacaktık, başka kimin aklına gelebilirdi" ifadelerini kullanan Babacan, NFT hediye eden ilk siyasi parti olduklarını söyledi.

https://twitter.com/alibabacan/status/1453431392952586246?s=24

İYİ PARTİLİ İSİM DE SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Öte yandan 'internetçi abi' olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Taylan Yılmaz, 25 Mart'ta yaptığı açıklamada 'İnternetsiz Köy Kalmasın' projesini desteklemem adına söz konusu paylaşımını NFT teknolojisi ile sattığını duyurmuştu.

NFT NEDİR?

NFT (Non-Fungible-Token), değiştirilemez ve takas edilemez. Bu açıdan biricik olma değeri taşırlar. Örnek vermek gerekirse herhangi bir sanatçı veya kişi, kendisine ait bir eseri NFT'ye dönüştürdüğünde bu NFT'lerin değiştirilmesi söz konusu değildir. NFT'lerin özel dijital imzası olur ve bu imza ile telif hakkı korunur. Öte yandan söz konusu NFT'den yapılan satış ile her seferinde NFT sahibine telif hakkı ücreti kripto ile ödenir.

NFT, takas edilemez jetonlar anlamına gelir. Sanat eserlerinin dijitale dönüşmesi ve dijitalde satılması demektir. En önemli özelliği tek (biricik) olmasıdır. NFT'ler blockchain (blok zinciri) teknolojisini kullanır.

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi