8 Mart'ta kadınlara su satmamıştı: Efe Gıda davasında karar çıktı

8 Mart'a katılan kadınlara, "Siz teröristsiniz size su satmıyorum" diyen ve daha sonra da hakaret eden, sosyal medyada "teröristlerdi" diyerek kadınları kriminalize eden Efe Gıda sahibinin oğluna açılan davada karar çıktı.

8 Mart'ta kadınlara su satmamıştı: Efe Gıda davasında karar çıktı

ETHA'da yer alan habere göre, Kadıköy Halitağa caddesi Gençlik sokak üzerinde bulunan Efe Gıda 8 Mart 2020'de, 8 Mart eylemine giden kadınlara su satmadı. Kadınların tepki göstermesi üzerine Efe Gıda'nın sahibinin oğlu kadınlara ayrımcı cümleler kurdu, hakaret etti.

Davanın ilk duruşması 10 Haziran 2021'de görülmüştü.

SOSYAL MEDYADA HEDEF GÖSTERDİ

Rahman Efe Canbaz kadınlara, "Siz teröristsiniz, eyleme katılan kadınlara su satmıyorum, gidin kime şikayet edeceksiniz edin" dedi. Bununla da yetinmeyen Rahman Efe Canbaz, olaydan sonra sosyal medya hesabından, "Bölücü örgütle ilgili propaganda yapan sözde kadın haklarını savunanlara su satmadığım için kadın düşmanı oldum, ben cinsiyetçi değilim #milliyetçiyim" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Rahman Efe Canbaz, kadınlara hem cinsiyet hem de siyasal düşünceleri nedeniyle ayrımcılık suçu işledi.

HAKARET VE AYRIMCILIK YAPMAK SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI

Rahman Efe Canbaz hakkında "Hakaret" ve "Kişiler arası ayrımcılık yapmak" suçlamasıyla dava açıldı. Davada 2. duruşmada karar çıktı.

İfadesinde, suçlamaları reddeden Rahman Efe Canbaz, kadınların kendisine hakaret ve küfür ettiğini öne sürdü.

6 AY 20 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkemede, avukatların saldırı sırasında çektiği videoya ve Rahman Efe Canbaz'nin sosyal medyada kendilerini hedef gösteren ve kriminalize eden paylaşımlarını dikkate alarak Rahman Efe Canbaz'ye 1 yıl hapis cezası verdi daha sonra "iyi hal" indirimi uygulayarak 6 ay 20 güne indirdi.

50 GÜN PARA CEZASI

Öte yandan 90 günlük verilen para cezasını ise 50 gün para cezasına indirdi.

Ardından da hükmün geri bırakılması kararı verildi.

Etiketler
Hakaret