Bakan Akar, İran sınırına gitti: Erdoğan, telefonla katıldığı törende 'yeni bir dönem' dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'daki sancak tevdi törenine telefonla mesaj gönderdi.

Bakan Akar, İran sınırına gitti: Erdoğan, telefonla katıldığı törende 'yeni bir dönem' dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile İran sınır hattında incelemelerde bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Van'daki sancak törenine gönderdiği mesajında 'yeni bir dönem' sinyali verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Van'ın Başkale ilçesindeki 6'ncı Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki 'sancak tevdi töreni'ne katıldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, törene telefonla katıldı.

'YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLIYOR OLMASI GURUR VESİLESİ'

"Sancak, bizim kutsallarımız arasında en önemli yeri tutan değerimizdir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu törenle birlikte yeni bir sürecin, yeni bir dönemin orada başlıyor olması da bizler için ayrı bir gurur vesilesidir. Bu teslim töreniyle birlikte de sancağa nasıl sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu sahip çıkma olayının milletimiz ve ordumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

TÜRKKAN'I İŞARET ETTİ, 'MUHATABI HUKUKTUR' DEDİ

"Sınırlarımız tarihimizin en kontrollü dönemini yaşıyor" diyen Bakan Akar ise şehit yakını olduğu belirtilen kişiye küfür ettiği için görevinden istifa eden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında konuştu. Türkkan'ın ismini vermeyen Akar, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize her durumda, her şekilde saygılı davranmak bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların haddini bildirecek ve biz de her türlü işlemin takipçisi olacağız" dedi.

Etiketler
İran Van Telefon