Adliye önündeki 'adalet' nöbeti 245'inci gününde: Çok sayıda kadından Şenyaşar ailesine ziyaret

Çeşitli illerden gelen çok sayıda kadın, Şanlıurfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ziyaret, polisin engellemesine rağmen gerçekleştirildi.

Adliye önündeki 'adalet' nöbeti 245'inci gününde: Çok sayıda kadından Şenyaşar ailesine ziyaret

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adliye önündeki 'adalet nöbeti' 245 günü geride bıraktı. 'Barış Annelerinin' de içinde olduğu çok sayıda kadın bugün Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Şenyaşar ailesinin 9 Mart'ta başlattığı 'adalet nöbeti' çeşitli engellemelere rağmen sürüyor. Bugün çeşitli illerden gelen çok sayıda kadın, Emine Şenyaşar'a dayanışma ziyaretinde bulundu. Polis, 'Barış Anneleri'nin de aralarında olduğu grubun geçişine izin vermezken, aile kendilerini ziyaret eden heyetin yanına gitti. Anne Şenyaşar, "Umarım bize bu zulmü çektiren iktidar biran önce gider. Adalet yok. Devletin adaleti başımızdaki polisler. Bu nasıl devlet, savcıysanız görevinizi yapın. Nerede çocuklarım?" diye sordu.

Adliye önündeki 'adalet' nöbeti 245'inci gününde: Çok sayıda kadından Şenyaşar ailesine ziyaret - Resim : 1

'YÜREĞİ YANAN BİR ANNE 8 AYDIR NÖBET TUTUYOR'

Ziyaretin ardından aile ve avukatların katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada konuşan Ferit Şenyaşar, "Yüreği yanan bir anne 8 aydır nöbet tutuyor. Adalet köşemiz adliyenin dışında olmasına rağmen bizi buraya aldılar. Siyasi baskı ile bu kararı aldılar. Şuan burada yüz kişiyiz, yarın bin, öbür gün milyonlar olacağız. Hukuk devletiysek bizim ailemizi katledenleri getirin. Bu hukuksuzluğu biran önce bitirin" diye konuştu.

Etiketler
Şanlıurfa Polis