'Adalet' nöbetindeki Emine Şenyaşar'a bir soruşturma daha

Şanlıurfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti tutan Emine Şenyaşar'a 'görevli memura hakaret' suçlamasıyla bir soruşturma daha açıldı.

'Adalet' nöbetindeki Emine Şenyaşar'a bir soruşturma daha

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 'adalet' talebiyle adliye önünde başlattığı eylem 246 günü geride bıraktı. 9 Mart'tan bu yana nöbetini sürdüren Anne Emine Şenyaşar hakkında bir soruşturma daha başlatıldı.

Anne Emine Şenyaşar'a 'görevli memura hakaret' suçlamasıyla bşlatılan soruşturma, nöbet sırasındaki ifadeleri gerekçe gösterildi. Eylemin 24’üncü gününde polislere 'hakaret ettiği' iddiasıyla ifadesi alınan Emine Şenyaşar, "Ben çocuklarımın katilini arıyorum. Her seferinde karakola ben geliyorum" dedi.

SORUŞTURMAYA GEREKÇE GÖSTERİLEN GÜN NELER YAŞANDI?

Soruşturmaya konu olan eylemin 24’üncü gününde adliye bahçesinde nöbet başlatan aile, polisler tarafından adliye dışarısına çıkarıldı. Sonra aile adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar ailesi, darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Ferit Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ferit Şenyaşar’ın darp edilmesi sırasında yanından bulunan annesi Emine Şenyaşar, “Çocuklarımı 3 yıl önce öldürdüler, bugünde Ferit’i öldürmek istediler” dedi. Öte yandan olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması engellendi ve “gözaltına alma” ile tehdit edildiler. Ferit Şenyaşar, aynı gün hastaneden taburcu edildi. Adliyeye giden Şenyaşar, kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurunda bulundu. Yaşanan arbedeye ilişkin Şenyaşar'ın suç duyurusu konusunda bir gelişme yaşanmazken, anne Şenyaşar'a "görevli memura hakaret etmek" iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

Anne Emine Şenyaşar hakkında daha önce AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. 12 Kasım’da davanın ilk duruşması görülecek. Öte yandan anne Şenyaşar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle 1, polislere ve görevi başındaki kamu çalışanlarına hakaret etmekten farklı tarihlerde açılan 3 ayrı soruşturma daha bulunuyor.

Etiketler
Şanlıurfa Memur Emine Şenyaşar Hakaret