Faiz kararına tepki gösteren Karamollaoğlu, Erdoğan'ın sözlerine gönderme yaptı

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar yükselişe geçti. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İktidarın inadı sebep, ekonominin bu hali sonuçtur” tepkisinde bulundu.

Faiz kararına tepki gösteren Karamollaoğlu, Erdoğan'ın sözlerine gönderme yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, iktidarın yanlış politikalarının yüksek enflasyona sebep olduğunu belirtti.

Merkez Bankası’nın politika faizini bir baz puan düşürdü. Merkez Bankası kararının ardından dolar yükselişe geçti, Türk Lirası'nın değeri azaldı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE GÖNDERME YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabı üzerinden Merkez Bankası kararını eleştirdi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Faiz, sebep, enflasyon sonuçtur" tezine gönderme yapan Karamollaoğlu, şöyle yazdı:

"Görüyoruz ki, enflasyon ve faiz arasındaki sebep-sonuç ilişkisinde en net olan formül şudur: İktidarın yanlış politikaları sebep, yüksek enflasyon sonuçtur! İktidarın hatada ısrarı sebep, faize giden milyonlarca lira sonuçtur! İktidarın inadı sebep, ekonominin bu hali sonuçtur!"

Etiketler
Faiz Merkez Bankası Saadet Partisi