Kanıyla 'Beni Ragıp vurdu' yazmıştı... Karara ağlayarak isyan etti: Ağır ceza alması için ölmem gerekiyordu

Ragıp Canan isimli erkeğin kendisini "Pişmanım" diyerek savunduğu karar duruşmasının ardından açıklama yapan Nurtaç Candan, mahkeme heyetinin verdiği karara isyan etti.

Kanıyla 'Beni Ragıp vurdu' yazmıştı... Karara ağlayarak isyan etti: Ağır ceza alması için ölmem gerekiyordu

İstanbul Zeytinburnu'nda 4 Haziran 2020'de boşanmak istediği Ragıp Canan tarafından vurulan ve kendi kanıyla yere, "Beni Ragıp vurdu" yazan Nurtaç Canan'ın yaralanmasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Ragıp Canan'a 8 yıl 10 ay hapis cezası verirken, Nurtaç Canan ağlayarak karara itiraz etti. Nurtaç Canan, "O dışarı çıktıktan sonra beni kim koruyacak. Onun ağır bir ceza alması için benim ölmem gerekiyordu" dedi.

Ragıp Canan isimli erkeğin yargılandığı davada karar duruşması bugün Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

'BİR ANLIK ÖFKE' BAHANESİ

'Bir anlık öfke' bahanesini kullanan Ragıp Canan, "Eşimin iş yerinden kaynaklı tartışmalar nedeniyle, üzerime çok fazla gelmesi sonucu olay yaşanmıştır. Benim eşimi öldürecek bir sebebim yok. Aramızda bir namus sorunu yoktur. Ben eşimi öldürmek istesem çatalla, tabakla bile öldürebilirdim" sözleriyle kendisini savundu.

Ragıp Canan savunmasının devamında, "Eşimden özür diliyorum. Sizden özür diliyorum. Pişmanım" şeklinde konuştu.

Ragıp Canan savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını verdi. Ragıp Canan, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Silahla tehdit" suçlarından beraat ederken, “Eşe karşı kasten silahla yaralama" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'ZALİME DE TEKRAR ÖZGÜRLÜK SUNDULAR'

Duruşmadan sonra gözyaşları içinde açıklama yapan Nurtaç Canan, "18 aydır yatıyor. O dışarı çıktıktan sonra beni kim koruyacak. Onun ağır bir ceza alması için benim ölmem gerekiyordu. Ben bunu bir kere daha anladım. Mazlumu yine mağdur ettiler. Zalime de tekrar özgürlük sundular. Beni özgürlüğümden kısıtlayacaklar. Bana yaptığının bedeli 2 sene yatacak ve çıkacak. 3 4 ay sonra çıkacak. Sonra ben ne yapacağım. 3 ay sonra beni kim koruyacak. Ben zaten Allah'ım beni öldür. Bu adamdan kurtar diyordum. Ben kurtulmuştum şimdi beni tekrar öldürüyorlar. Bu adam cani" dedi.

Etiketler
Ordu Mahkeme