Özgür Gündem'deki polis baskınında gözaltına alınan gazeteciler hakkında beraat kararı

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesindeki polis baskınında gözaltına alınan 22 gazeteci hakkında açılan davada beraat kararı verildi.

Özgür Gündem'deki polis baskınında gözaltına alınan gazeteciler hakkında beraat kararı

Özgür Gündem Gazetesi, 15 Temmuz 2015'teki darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatıldı. Gazeteye, 2016 yılında yapılan polis baskını sırasında gözaltına alınan 22 gazeteci ve gazete çalışanı hakkında, 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlamalarıyla dava açıldı.

Davaya ilişkin karar duruşması bugün İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

'POLİS KÜFÜR ETTİ, KAYDEDİLEN GÖRÜNTÜLER DOSYAYA SUNULMADI'

Olay günü, gazete binasında olduğunu söyleyen avukat Özcan Kılıç, gazete binasına gelen polislerin iki kişinin gözaltına alınacağını söylediğini belirtti ve şöyle konuştu:

"Gözaltına alınacak arkadaşlar o gün izinliydi. Editör arkadaşlarla birlikte kararın bize tebliğ edilmesini istedik. Bunun üzerine polis memuru küfretti. Bu sırada polis kamerası kayıt alıyordu, ama bu kayıtlar dosyaya sunulmadı. Güvenlik şubeden gelen polis memurları eşyaları kırmaya başladılar. Direnme söz konusu değildir. Orada bulunan çalışanlar yaralanmışlardı. Emniyetin çektiği görüntüler olmuş olsaydı anlatımlarım açıklanmış olacaktı. Hangi sanığın, hangi eylemden yargılandığının açıkça bildirilmesi gerekmektedir. Mütalaada bu yoktur."

Savunma yapan diğer sanık avukatları, müvekkillerinin darp edildiklerini ve mağdur olduklarını belirtti, haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

22 KİŞİYE HAKKINDA BERAAT KARARI

Mahkeme, 'olayla ilgili kamera kayıtlarının bulunmaması ve sanıklardan kimin sözlü olarak konuştuğu ve suça konu sözleri söylediğinin belli olmadığı' değerlendirmesi ile tüm sanıkların beraatına karar verdi. (ANKA)

Etiketler
Gözaltı Polis