Kılıçdaroğlu'nun 'Danıştay'ın kararına uyulmuyor' sözleri hakkında MEB'den ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Danıştay'ın kararına uyulmuyor" sözleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Danıştay'ın kararına uyulmuyor' sözleri hakkında MEB'den ilk açıklama

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası gerçekleştirilen mülakatlar hakkında tartışmalar devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün mağdur gençler ile bir araya geldi.

Çok sayıda yurttaş sosyal medyada puanlarını paylaşmış, mülakatlardan haksız olarak elendiklerini ifade etmişti. Öte yandan atanan kişilerin KPSS ve mülakat puanları arasında büyük fark bulunduğu da ifade edilmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DANIŞTAY VURGUSU

Gençlerin sorunlarını dinleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın KPSS ve sonrasında yapılan mülakatlardaki puan farkının makul düzeyde olması hakkında kararını hatırlattı.

Kıllıçdaroğlu, "'Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz. Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor. Danıştay'ın kararına uymuyorlar. Bütün siyasi partiler, Danıştay'ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mülakatların kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Danıştay'ın kararına uyulmuyor." sözlerine Milli Eğitim Bakanlığı yanıt verdi.

MEB'den yapılan açıklama şöyle oldu:

"Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz"

Etiketler
MEB Kemal Kılıçdaroğlu Danıştay Milli Eğitim Bakanlığı