Kılıçdaroğlu ve Şentop arasında canlı yayında MEB ziyareti tartışması: 'Siz çok özel bir şey planlamışsınız'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programa telefonla katılan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Kimseye engel olmamış ama siz özel bir planlama yapıyorsunuz. Kalkıp planlamanıza malzeme olmayan Meclis Başkanını suçlayamazsınız" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Şentop arasında canlı yayında MEB ziyareti tartışması: 'Siz çok özel bir şey planlamışsınız'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yayınlnanan Teke Tek programında Milli Eğitim Bakanlığı'na gidip içeriye alınmamasını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u işaret ederek, "Parlamentoda başkanlık yapan birinin milletvekillerinin haklarını koruması gerektiğini söylüyorum" dedi. CHP liderinin sözlerinin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop yayına telefonla bağlandı. Şentop, "milletvekillerinin yaptıkları işlerle ilgili her zaman Meclis başkanı yanında, taleplerini karşılayacak bir makam değildir. Meclis Başkanının günlük siyasi malzemeleri olarak kullanılmasından rahatsızım" diye yanıt verdi.

"Siyasi parti genel başkanları istedikleri şekilde konuşsunlar, ama kendilerini başarılı veya başarısız hissettikleri noktada 'Aman Meclis Başkanı niye benim yanımda değil' diye de kamuoyuna yanıltıcı açıklamalar da yapmasınlar. TBMM Başkanı'ndan bu talepte bulunmak doğru değildir" diyen Şentop'a, Kılıçdaroğlu, "Ben randevu ayarlasın demedim. Ben gerçek anlamda parlamentoda başkanlık yapan birinin milletvekillerinin haklarını koruması gerektiğini söylüyorum. Vatandaşlarımız randevu almadan gelebilir diye yazan TÜİK'e de gittim, almadılar" şeklinde karşılık verdi.

"MECLİS BAŞKANINI SUÇLAYAMAZSINIZ"

Şentop şöyle devam etti:

"Ben gerçek Meclis Başkanı'yım. Ben gerçek Meclis Başkanı değilsem, Kılıçdaroğlu'nun gerçek Genel Başkanı olup olmadığı tartışmalıdır. Sayın genel başkan daha önce birçok milletvekilinin gittiği görüştüğü bakanlıktan bahsediyoruz.

Siz çok özel bir şey planlamışsınız, yapın. Yüzlerce milletvekili gitmiş. Kimseye engel olmamış ama siz özel bir planlama yapıyorsunuz. Ama siz kalkıp planlamanıza malzeme olmayan Meclis Başkanı'nı suçlayamazsınız."

Etiketler
Mustafa Şentop MEB Kemal Kılıçdaroğlu Telefon