Sokaklarda cadı avı bitmedi: Sokağa terk edilen pitbullu yakalayıp, polise teslim ettiler

"Tehlikeli ırk köpekler" terimiyle yapılan kara propaganda ile pitbull başta olmak üzere çok sayıda köpek sokağa terk ediliyor. İnsanların sorumsuzluğu nedeniyle sokakta yalnız kalan canlılar polisler ve belediye ekipleri tarafından yakalanıyor.

Sokaklarda cadı avı bitmedi: Sokağa terk edilen pitbullu yakalayıp, polise teslim ettiler

AKP'li AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırmasının ardından "Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın." açıklamalarında bulunmuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları köpeklerin ve toplumun bir kesimini hedef göstermesi nedeniyle tepkilere neden olurken AKP'li Cumhurbaşkanı belediyelere "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" diyerek seslenmişti.

Açıklamaların ardından "tehlikeli ırk" olarak tespiti insanların kriterlerine göre tarafından yapılan Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak 2022 olarak açıklandı.

Bu köpeklerin dışarı ancak ağızlıkla çıkarılması gerekliliği ve çocuk oyun parkları ile yakınlarında gezdirilmesinin yasak olduğu detaylarının yer aldığı düzenlemenin de sıkı biçimde uygulanması için harekete geçildi.

Yasal düzenlemeler gereği kısırlaştırılmamış olan hayvanlara el konulacak ve hayvan bakımevlerine götürülecek.

Türkiye genelinde belediyeler sokaklardan Pitbulları topluyor. Öte yandan sorumsuzluğunu gözler önüne süren çok sayıda insan ise hayvanları sokaklara bırakarak ortadan kayboluyor.

İnsanlar tarafından işkencelerle saldırganlaştırılan Pitbullara yapılan türcülük ve eziyet gündemin değişmesiyle unutulurken sona ermiyor.

SOKAĞA TERK EDİLEN PİTBULL POLİSE TESLİM EDİLDİ

DHA'nın aktardığına göre; Adana'da başıboş sokağa bırakılan pitbull cinsi köpek, esnaf tarafından çamaşır ipiyle kapıya bağlanıp, gelen polis ve belediye ekiplerine teslim edildi.

Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi 68066 Sokak’a sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakılan pitbull cinsi köpeği gören oto lastik tamircisi Hasan Eryılmaz, hayvana müdahale etti. Köpeği yakalayıp çamaşır ipiyle bir kapıya bağlayan Eryılmaz, polise haber verdi. Eryılmaz, ekipler gelene kadar da köpeğe mama ve su da bıraktı. Polislerle birlikte gelen Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri köpeği teslim alarak barınağa götürdü.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Pitbull, Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio’ cinsi köpekler için kısırlaştırma mikroçip taktırma şartı getirilmişti. Yaklaşık 2 bin lirayı bulan masrafları ödemek istemeyen bazı hayvan sahipleri, köpeklerini sokağa bırakıyor.

Etiketler
Köpek Lise Polis