İBB Meclisi'nde AKP, MHP adına da konuştu: Türkan Saylan'ın isminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine müsaade etmeyeceğiz

Türkan Saylan’ın evinin de bulunduğu sokakla ilgili değişiklik teklifi, AK Partili (AKP) meclis üyelerinin kullandığı ‘ret’ oyu ile ‘oy çokluğuyla’ reddedildi.

İBB Meclisi'nde AKP, MHP adına da konuştu: Türkan Saylan'ın isminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine müsaade etmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mart ayı ikinci olağan birleşimi bugün (15 Mart) Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Meclis gündeminin ilk maddesi Beşiktaş’taki Arnavutköy Mahallesi’nde Karakavak Sokak’ın adının Türkan Saylan Sokak olarak değiştirilmesiydi.

CHP İBB Beşiktaş Meclis Üyesi Ferhunde Şirin, söz aldı ve Türkan Saylan’ın, “aydın cumhuriyet kadını” olduğunu söyledi.

Şirin, Saylan’ın “FETÖ kumpasına” uğradığını belirtti.

Daha sonra AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş söz aldı ve Cumhur İttifakı’nın konu ile ilgili tavrını belli olduğunu söyleyerek, "Çok net AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın görüşlerini belirteceğim. Cumhur İttifakı olarak kendi dünya görüşümüzle, değerlerimizle kavgalı, sözde aydın özde mürteci hiçbir kişinin isminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz. Sizlere de tavsiyem, vefa göstereceğim derken bu kişinin ismini tartışmaya açarak ruhuna azap vermeyin" dedi.

Alt komisyonda görüşülen ve reddedilen teklif, İBB Meclisi’nde “oy çokluğuyla” reddedildi.

DAHA ÖNCE YİNE REDDEDİLDİ
İBB Meclisi aralık ayı toplantısında, Türkan Saylan ismi yine İBB Meclisi’nin gündemine gelmişti. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Saylan’ın toplumun ortak değerlerini böldüğünü öne sürerek “Bize göre Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” diye konuşmuştu.

Etiketler
MHP