Erdoğan, Bakan Yardımcılıklarına eski AKP'lileri atadı: Hukukçu milletvekili Tarım Bakan Yardımcısı oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na atamalar yapıldı. Bakan Yardımcısı yapılan isimlerin AKP'de siyaset yapan kişiler olması dikkat çekti.

Erdoğan, Bakan Yardımcılıklarına eski AKP'lileri atadı: Hukukçu milletvekili Tarım Bakan Yardımcısı oldu

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bakan yardımcıları Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevden alındı.

Bakan yardımcılıkları görevine Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider atandı.

HUKUKÇU ESKİ AKP MİLLETVEKİLİ TARIM BAKAN YARDIMCISI

AKP'nin son yıllarda yürüttüğü, partide daha önceden görev alan kişileri Bakanlıklarda yönetici yapma geleneği bu kararnamede de sürdü.

Hukukçu olan Ebubekir Gizligider, 24. Dönemde AKP'den Nevşehir Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği ile Bangladeş Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Görüleceği üzere Gizligider'in Meclis'te de tarımla ilgili herhangi bir çalışması yoktu.

ESKİ AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA DA GÖREV

Bakan Yardımcısı yapılan bir diğer isim Veysel Tiryaki de AKP'nin eski Altındağ Belediye Başkanı. Tiryaki, daha önce Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı gibi görevler üstlendi.

AKP'Lİ VEKİLİN KARDEŞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görevlendirilen bir diğer isim Nihat Pakdil ise 23 ve 24. dönem AKP Milletvekili olan ve TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Nevzat Pakdil'in kardeşi.

Nihat Pakdil, uzun yıllardır Bakanlıkta çeşitli alanlarda çalıştı.

AİLE VE SOSYAL HİZMET BAKANLIĞINDA ATAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran atanırken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç görevden alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanan Rıdvan Turan, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Sabah gazetesi yazarı Burhanettin Duran'ın kardeşi.

Rıdvan Duran, AKP’den Sakarya Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olmuş ama aday gösterilmemiş, daha sonra İstanbul'a dönüp Binali Yıldırım için İsranbul Büyükşehir Belediyesi seçimi için oluşturulan kampanya ekibinde çalışmıştı. Duran ayrıca yerel seçim kampanyaları döneminde İBB Kültür Daire Başkanı görevini yürütüyordu.

Etiketler
Tarım Bakanlığı Resmi Gazete Cumhurbaşkanlığı Milletvekili