AKP'li yöneticiler 'Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan' şarkısından rahatsız oldu: Biri 'Hain' ilan edip İBB ve okullara soruşturma istedi

AKP'nin Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçe teşkilatı yöneticileri, 'Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan' şarkısının sözlerinden rahatsız oldu. Bir yönetici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şarkının çalındığı okullara soruşturma istedi.

AKP'li yöneticiler 'Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan' şarkısından rahatsız oldu: Biri 'Hain' ilan edip İBB ve okullara soruşturma istedi

İstanbul'da AKP'nin ilçe teşkilatı yöneticileri, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosunda hoparlörden çalındığı iddia edilen '23 Nisan' şarkısı üzerine tepki çeken paylaşımlarda bulundular.

AKP Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Birnur Yağız, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Padişah kovuldu şarkısı ile İBB dahil hangi okullarda gösteri yapıldıysa müdür ve öğretmene soruşturma açılsın” yazılı bir görseli paylaşıp şu ifadeleri kullandı:

“Metro Hoparlöründen çalınan şarkıya bakın 'Meclis kurulmuş, padişah kovulmuş.' Böylelikle padişaha atılan yüzyıllık iftirayı da ifşa etmiş oluyorlar. Demek ki neymiş? Padişah kaçarken sandıklar dolusu altınla kaçmamış sürgün edilmiş! Laiklerin deyimiyle kovulmuş. Hainler."

AKP'li yöneticiler 'Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan' şarkısından rahatsız oldu: Biri 'Hain' ilan edip İBB ve okullara soruşturma istedi - Resim : 1

'TAM PONTUSÇA'

Rahatsızlık duyan bir başka iktidar partisi mensubu ise, AKP Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gör Söner oldu.

Zeynep Gör Söner, "Hemen padişah kovuldu ne ya? Ecdat bu ecdat! Hiç bir ulusta, bir millete ecdatı bu kadar nefretle anlatılmadı" dediği paylaşımında, şarkının çalınmasını "Tam 'pontusça bir hareket!" diye yorumladı.

AKP'li yöneticiler 'Bugün 23 Nisan, hep neşeyle doluyor insan' şarkısından rahatsız oldu: Biri 'Hain' ilan edip İBB ve okullara soruşturma istedi - Resim : 2

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Küçükçekmece Bahçelievler İstanbul