18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı'nın kardeşi: 'Ben çok rahat uyuyacağım; biliyorum ki Mücella hiç korkmaz'

Gezi davasında Osman Kavala, Mücella Yapıcı ve 6 kişiye verilen hapis cezaları sonrası; Yapıcı'nın kardeşi Müberra Zöhre Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, ''Bu akşam bu kararı verenler acaba uyuyabilecekler mi?'' dedi.

18 yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı'nın kardeşi: 'Ben çok rahat uyuyacağım; biliyorum ki Mücella hiç korkmaz'

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde cuma günü görülmeye başlanan Gezi davasının karar duruşmasında mahkeme Osman Kavala'ya "Hükümeti kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'a 18'er yıl hapis cezası verildi.

YAPICI KARDEŞİNDEN TEPKİ

Söz konusu kararlara tepkiler yükselirken; Mücella Yapıcı'nın kardeşi Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

''MÜCELLA HİÇ KORKMAZ''

''Dürüst olmayı önce annem ve babamdan sonra da ablamdan öğrendim. O kadar fazla şeyin arasında dürüst kalabilmek, görevi layıkıyla yapabilmek her kulun harcı değil görüyoruz'' diyen Zöhre, ''Bugün de gördük. Adalet bugün benim ablama ve arkadaşlarına lazımsa yarın öbür gün bana da lazım olacak, size de lazım olacak, bu karar verenlere de lazım olacak. Bu akşam bu kararı verenler acaba uyuyabilecekler mi? Çok merak ediyorum. Ben çok rahat yatacağım. Çünkü biliyorum ki Mücella çok güçlü, hiç korkmaz'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mücella Yapıcı Osman Kavala Gezi davası Hapis cezası